Hejtman Radim Holiš (ANO 2011) nadále povede krajský úřad Zlínského kraje i rožnovskou radnici

12. 2. 2021

Hejtman Radim Holiš (ANO 2011) nadále povede krajský úřad Zlínského kraje i rožnovskou radnici. Po vítězství hnutí ANO ve volbách do Zastupitelstva Zlínského kraje byl Radim Holiš na ustavujícím zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje zvolen hejtmanem. Krátce po zvolení Radim Holiš oznámil, že v řádech měsíců rezignuje na post starosty Rožnova pod Radhoštěm. Nakonec je ale vše jinak a 45letý politik zůstane v čele Rožnova pod Radhoštěm, stane se pouze neuvolněným starostou a část jeho agendy přejde na nového třetího, místostarostu.

„Jsem přesvědčen, že Zlínský kraj potřebuje nyní, a především i nadále zodpovědné a plnohodnotné vedení, které bude kraji věnovat veškeré nasazení, nikoliv „poposedávání“ na dvou křeslech. Z vlastní zkušenosti si nedokáži představit zastávat funkce hejtmana kraje a k tomu starosty města – ve srovnatelných městech. Jde o velmi náročné vedení samospráv. Pokud se pan nynější hejtman kraje na to cítí, přejmeme mu to a třeba i věřme, že to vše zvládne. Ale problémem je, že díky kumulování funkcí vznikají nové pozice a místa asistentů. A ty někdo musí zaplatit, asi není potřeba popisovat kdo. Jak jsem si všiml, začíná jich být plno nejen kolem nového vedení kraje.  A pokud budu úplně nepříjemný, zeptám se, co na to vše říkají současní krajští koaliční Piráti, kteří jsou programově proti spojování a kumulaci důležitých samosprávních funkcí?“ komentuje situaci zastupitel Zlínského kraje a starosta města Holešov, Rudolf Seifert.

Nový hejtman Zlínského kraje nám pár měsíců po zvolení do funkce ukazuje heslo „slibem nezarmoutíš“. Radim Holiš se pozice starosty Rožnova pod Radhoštěm nevzdá, ač po volbách tvrdil opak.

III. zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje se bude konat v pondělí 15. ledna 2021 ve Zlíně, v budově č. 21, která je sídlem krajského úřadu Zlínského kraje.

Martin Neřád, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme