Lenka Šimo: Demokracie má v naší zemi znovu naději

15. 10. 2021

Lenka Šimo, kandidátka za TOP 09 na koaliční kandidátce SPOLU na Vysočině hodnotí volby do Poslanecké sněmovny:

"Vyhráli jsme volby! Demokracie má v naší zemi znovu naději. Přestože jsme ještě před pár hodinami očekávali s napětím výsledky voleb do poslanecké sněmovny, stále nás provázely obavy, že populismus, papalášství a praktiky vyzkoušené v minulém režimu opět převálcují slušnou politiku.

Tentokrát ovšem vše dopadlo jinak. Nejen že Spolu21 se stalo vítězem, po dlouhých více jak třiceti letech vypadli z parlamentu komunisté. (Jako historička cítím opravdu hřejivý pocit naděje). Do poslanecké sněmovny se dostali lidé, kterým věřím, že dokážou nastartovat očekávanou změnu. Zastavit raketové zadlužování a nečestné praktiky. Ráda bych pogratulovala nově zvoleným poslancům za náš Kraj Vysočina Vít Kaňkovský, Eva Decroix, Romana Bělohlávková a Martina Lisová, ale moje radost je o to větší, že dosáhli skvělého výsledku kandidáti TOP 09 a zdvojnásobili svůj současný počet. Za dlouhodobou práci a tyto výsledky patří obrovské poděkování Markéta Pekarová Adamová. Mám obrovskou radost a naději, že budeme mít čestného premiéra Petr Fiala a také zastoupení v Marian Jurečka. Tolik euforie a tolik naděje.

Já osobně cítím obrovský vděk za podporu v rámci kampaně pro svoji kandidaturu. Dostala jsem 2784 preferenčních hlasů. V rámci svého města jsem získala dokonce čtvrtý nejlepší výsledek v rámci Spolu na Vysočině. Je to pro mě obrovský závazek a motivace pracovat dál. Včera nic neskončilo, naopak je to další začátek a energie k další práci. Svoji roli a práci vidím pro své milované Město Žďár nad Sázavou, kde si opravdu moc vážím nemalé podpory. Moje velké poděkování však patří všem, kteří mě podpořili v rámci celého kraje. Ale největší poděkování a podpora patří mému manželovi Michal Šimo."

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme