× Spojenci pro Evropu

TOP 09: Lídrem společné kandidátky TOP 09 a Starostové pro Vysočinu bude Ladislav Jirků

10. 5. 2012

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí dnes představili třináct lídrů pro podzimní krajské volby. Jedenáct mužů a dvě ženy tvoří jasnou konzervativní alternativu nynějším hejtmanům z ČSSD a velkým koalicím. Přestože budou kampaň ovlivňovat i celostátní politická témata, kandidáti se chtějí zaměřovat zejména na vaše krajská témata. Jejich prioritou je likvidace klientelistických vazeb v krajích mezi vedením úřadů a vybranými podnikateli. Cílem jsou otevřené krajské úřady, spravedlivé přerozdělování peněz a také kvalitnější školství či doprava.

Kandidátku na Vysočině povede současný poslanec a bývalý rektor Vysoké školy polytechnické Jihlava PaedDr. Ladislav Jirků, který ke své kandidatuře říká: „Kandidatura není moje libovůle, je to výraz důvěry, kterou mi vyjádřila TOP09 a Starostové. Kandiduji proto, že jsem občanem Vysočiny a chci se podílet na jejím rozvoji a prosperitě. Pokud bude kandidátka „TOP09 a Starostové pro Vysočinu“ ve volbách úspěšná – a nemusí to nutně znamenat, že budeme mít hejtmana – jsem připraven být platným členem zastupitelstva kraje Vysočina a pro svůj kraj aktivně pracovat. Chtěl bych v prvních krajských volbách, kterých se účastníme, pomoci prosadit program TOP 09 a Starostů, podobně jako v parlamentních volbách a věřím, že uspějeme".

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí jdou krajských voleb letos poprvé. Společné kandidátky jsou dalším prohloubením jejich spolupráce, a tedy potvrzením toho, že propojení zkušeností z celostátní a komunální politiky funguje. Obě politické síly chtějí v krajích zejména zprůhlednit neefektivní hospodaření často způsobené vládou koalic ODS a ČSSD. A nabídnout alternativu. Lídři kandidátek jsou zkušenými politiky, více než polovina z nich má zkušenost s vedením měst z pozice starostů i zkušenosti z celostátní politiky. Už v tuto chvíli spolupracují s týmy odborníků na analýzách situace v kraji a dopracovávají krajské programy.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Volby: