Sázava 21.

Úklid toku řeky Sázavy

17. 4. 2010 | 13:00
Organizace TOP09 Havlíčkobrodsko se aktivně zapojila spolu se skauty do projektu Čistá řeka Sázava. Naši členové přispěli nejenom vlastní prací v sobotu 17.4., ale zajistili i nezbytnou materiální pomoc pro dobrovolníky (rukavice, pytle, občerstvení), aby akce mohla mít zdárný průběh.
V okolí řeky bylo sebráno různé pohozené harampádí - obaly, lahve, nějaký ten svršek, různé další rozličné předměty a i nějaká ta naplavenina, co přinesl tající sníh. Dohromady toho bylo na několik kontejnerů.

Počasí nám po škaredém týdnu vcelku přálo tak šla práce rychle od ruky a všichni účastníci se rozcházeli s pocitem dobře investovaného času a prostředků pro dobrou věc, pro lepší okolí, kde žijeme. Už teď se všichni aktivní účastníci a dárci těší, jak opět za rok budou moci pomoci s dalším ročníkem této akce a pevně věříme, že i za pomoci dalších organizací TOP09, našich dalších partnerů a podporovatelů se podaří čistit celý tok řeky od pramenů na žďársku.

Škoda, že u ostatních našich politických soupeřů tato akce nevzbudila zájem a utrácí radši za různé oranžové demagogie, než aby pomohli našemu okolí. Aspoň může volič udělat názor, kdo co říká a kdo co koná. Zajisté se podle tohoto rozhodne, až ponese svůj volební hlas do volební urny.

Martin Sedlák
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme