Zdeněk Jaroš (TOP 09): Radnice má hokejistům pomáhat a ne přitěžovat

8. 3. 2016

Amatérismus, totální minela nebo vlastní gól. I tak by se dal popsat postup pelhřimovské radnice, při přípravě pomoci HC Lední medvědi. Sice pro ně připravila dotační titul, který zastupitelé schválili na mimořádném zasedání, ale jeho čerpání podmínila nepochopitelně tvrdými podmínkami.

„Přitom by stačilo jen málo – aby se radnice s vedením hokejového klubu domluvila a sladila podmínky dotačního titulu s aktuální situací klubu,“ říká zastupitel Zdeněk Jaroš (TOP 09), který spolu se svým stranickým kolegou přidělení prostředků hokejistům podpořil. Schválené zálohové čerpání ve výši 400.000 Kč totiž nemůže sloužit k úhradě provozních výdajů (nákup vybavení, hokejek, cestovní výdaje… ). Navíc tyto finanční prostředky budou moci být uvolněny až v okamžiku vypořádání splatných závazků žadatele vůči městu. Což je pro hokejisty aktuálně prakticky neřešitelný rébus.

Zdeněk Jaroš proto neskrývá své rozladění z práce pelhřimovské radnice: „Jsou nám předkládány špatně zpracované materiály, řízení zastupitelstva je chaotické a vypadá to, že bude muset být svoláno další mimořádné zastupitelstvo. Na veřejnost to musí působit tak, že nemáme v Pelhřimově nic důležitějšího k řešení, než hokej.“

 

Pelhřimov 7. března 2016                

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme