Žďársko navštívil Karel Tureček

20. 3. 2012

V pondělí a úterý (19.-20.3.2012) byl naším hostem na Vysočině Karel Tureček, který sice v současné době působí na ministerstvu financí, přesto má však stále blízko k zemědělství (dlouhá léta působil na Ministerstvu zemědělství ve funkci náměstka) a s ním spojenou problematikou.

Jeho program začal v pondělí odpoledne ve Žďáře nad Sázavou setkáním se starosty menších obcí Herálec a Tři Studně. Pánové společně diskutovali o problémech, které starosty podobně malých a středních obcí nejčastěji sužují. V případě Třech Studní ležících v kopcovitém terénu může být problémem vybudování kanalizace. Další komplikaci pro takto malou obec může představovat například velké množství sezónních obyvatel a rekreantů a s tím spojené problémy s nakládáním s odpadem. Následovalo setkání se starostou Nového Města na Moravě Michalem Šmardou a jeho místostarostou Pavlem Štorkem (TOP 09).

Večerní program byl věnován neformálnímu posezení s vedením místní organizace TOP 09 Žďár nad Sázavou a debatou o situaci ve „velké“ politice, ale také o problémech v zemědělství, nebo lesním hospodářství, což je stále parketa Karla Turečka a jeho názory a postřehy mají pořád svoji váhu.

Druhý den již byl náš host očekáván na žďárské radnici, kde se setkal jak se starostkou města Dagmar Zvěřinovou, tak s místostarostou Ladislavem Bártou (TOP 09). Probírány byly konkrétní věci týkající se investičních akcí ve městě a situací v celostátní politice.

Návštěva Karla Turečka proběhla ve velmi přátelské a příjemné atmosféře a byla obohacující jistě pro všechny zúčastněné. Pevně věříme, že zde náš host zdaleka nebyl naposledy.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme