Žďár nad Sázavou bude mít nové informační centrum

22. 4. 2020

Provoz Turistického informačního centra dosud ve Žďáru nad Sázavou zajišťovala cestovní kancelář, která však nyní ukončila činnost a město bude TIC provozovat nyní samo. Centrum bude umístěno ve stejných prostorách Staré radnice na náměstí Republiky, kde ho návštěvníci budou moci brzo navštívit v rekonstruovaných prostorách. 

Má Žďár vzor v některém z českých nebo zahraničních partnerských měst? A co zastupitelé od nového informačního centra očekávají?

"Konkrétní vzor jmenovat nebudu, protože všude je něco dobrého a něco slabšího. Určitě by mělo TIC být místem, které se soustředí na podávání informací o městě, jeho okolí a dění v něm. Základem je vždy erudovaný, nadšený a komunikativní pracovník, na kterého budou návštěvníci vzpomínat. Dobré TIC musí dobře pracovat se dvěma cílovými skupinami – s návštěvníky města a s jeho občany. Oběma skupinám by mělo kvalitně předávat potřebné informace, doplněné vhodnými službami pro obyvatele města. Vycházky komentované zajímavými lidmi nebo interaktivní hry nejen pro děti a mládež po městě i okolí mohou být jednou ze stěžejních aktivit. Ve Žďáře mnoho lidí často říká, že se tu nic neděje. Opak je pravdou, jen se o těch mnoha pěkných akcích neví. TIC by tedy mělo umět tyto akce dávat dohromady do jednotného kalendáře. Důležité také je, aby TIC mělo otevřeno zejména o víkendech. Přeji našim občanům, aby i pro ně bylo TIC místem, které stojí za to navštěvovat," sdělil Novinám žďárské radnice zastupitel města Tomáš Augustýn (TOP 09).

 Zdroj: Noviny žďárské radnice

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Tomáš Augustýn
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme