Vysoká škola polytechnická má své želízko v Miss Academia

Informace Ladislava Jirků, lídra TOP 09 Vysočina

15. 3. 2010
Jihlava - Vysoká škola polytechnická má ve svých řadách velice schopné studenty, kteří školu reprezentují na celorepublikové úrovni. Poprvé v šestileté historii bude mít škola zástupkyni v prestižní soutěži Miss Academia ČR 2010. O titul antické bohyně se bude na konci března ucházet dvaadvacetiletá studentka Lenka Kuglíková.
„Mám radost, že studenti reprezentují školu nad rámec svých povinností a zviditelňují ji mimo region. Každý individuální úspěch se také snažíme náležitě ohodnotit, protože už jenom postup mezi desítku nejnadanějších studentek z celé republiky si zaslouží ocenění," uvádí k úspěchu Kuglíkové rektor Vysoké školy polytechnické Ladislav Jirků.
Soutěž Miss Academia ČR pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Soutěž má ukázat, že nejde jenom o krásu, ale také o inteligenci a šarm.
„Je dobře, že má naše škola co sdělit nejen v akademických kruzích, ale že se zapojuje i do různých zajímavých akcí tohoto typu. V minulosti se studentům například podařilo zorganizovat vysokoškolský ples (letos již po čtvrté), nebo zvítězit v soutěži o krále a královnu majálesu," doplňuje výčet některých studentských úspěchů rektor Jirků.
Do soutěže Miss Academia se přihlásilo 255 dívek z celé České republiky a Kuglíková postoupila do finálové desítky. Slavnostní galavečer se koná ve středu 31. března.
Lence Kuglíkovové je dvaadvacet let. Narodila se v Brně a nyní studuje na Vysoké škole polytechnické obor cestovní ruch. Ráda cestuje, má ráda sport, zejména plavání a turistiku.
Pavla Janoušková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme