U Svatého Kříže bude nový kruhový objezd

15. 10. 2020

Víc než osmdesát milionů má stát přestavba nebezpečné křižovatky u Svatého Kříže. Na kritickém místě na státní silnici mezi Brodem a Jihlavou vyroste kruhový objezd. Většinu, 60 milionů, zaplatí vlastník silnice, Ředitelství silnic a dálnic. Brod zaplatí za sedm set metrů nové silnice k Mendlově Vsi přes dvacet milionů.
Úpravu kritického místa u Svatého Kříže žádají řidiči už léta. Původní verzi v podobě odbočovacích pruhů zamítla policie. Letos přišlo Ředitelství silnic a dálnic s velkorysým návrhem.

Podle ředitelky jihlavské správy Ředitelství silnic a dálnic Marie Tesařové navrhli odborníci před dnešní první odbočkou na Svatý Kříž od Brodu kruhový objezd. Jedna část má mířit do Svatého Kříže, druhá do Ovčína a Mendlovy Vsi. Vše spojí silnice souběžná se silnicí první třídy 38.
Ovšem obyvatelé osad se na to dívají s rozpaky. Projektant rozhodl zrušit všechny odbočky, které vedou dneska ze silnice 38 u Svatého Kříže, takže místní zemědělci se nedostanou na vlastní pole. Podle brodského místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) řešení existuje. „U silnice od Svatého Kříže na křižovatku u Mendlovy Vsi bude závora a farmáři od ní dostanou klíč,“ konstatoval.
Přesné datum, kdy se křižovatka začne přestavovat, není prozatím dané. „Příští rok bude projekt, jestli se stavba zařadí do roku 2022, zatím nevíme,“ sdělil místostarosta Zbyněk Stejskal.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Štítky
Osobnosti: Libor Honzárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme