Tak nám zavřeli dálnici paní Müllerová

10. 6. 2013

Babička dálnice D1 prochází renovací, která z ní má stvořit lepou dorostenku. Díky tomu u ní již několik týdnů hlídkují zástupci médií ve snaze ukázat národu kolony, nervózní řidiče, pomačkané plechy, a když by se našla nějaká ta krev tak to bude teprve cool. Čím větší bulvár, tím větší zájem. Pro nadcházející okurkovou sezónu šťavnaté sousto.

Do tohoto mediálního zájmu vstupují průběžně i krajští politici, ve snaze stát se na pár minut hvězdami našich obrazovek a sdělit nám jak je na Vysočině vše perfektně nachystáno.

Právě během uplynulého víkendu se stala událost na této komunikaci zatím neotestovaná. Půldenní plánovaná uzavírka dálnice mezi Humpolcem a Jihlavou a řízené přeložení provozu na objízdné trasy. Jedno z možných lákadel pro různé komplikace.

Žádný kolaps dopravy se však nekonal, ačkoli se o to úřednický šiml snažil, co to šlo. Nepomohla tomu totiž ani úřednická sabotáž v podobě odsouhlasené kolize termínů s uzávěrkou opravovaného přivaděče v Humpolci. Stalo se něco, co bych na stavbě bedlivě sledované celou republikou nečekal. Komunikace z Humpolce k dálnici je ve dvou pruzích uzavřená, vozovka zbroušena a všude provizorní dopravní značení. Díky tomu musela celá doprava projíždět klíčovým úsekem bezprostředně navazujícím na dálnici dopravní uzavírkou celé poloviny vozovky, která by jistě týden počkala.

Řidiči to tentokrát zvládli. Nabízí se ale otázky.  Jak zvládají celou přípravu a organizaci průběhu výstavby příslušní úředníci a pan krajský radní, zodpovědný za dopravu? Nebo to snad byl úmysl, který měl přivodit dopravní komplikace, následnou mediální šou a hledání viníků ve Strakovce i jinde, který jen nevyšel?

Děkuji všem řidičům, že je tato zbytečná komplikace nepřekvapila a opět jednu českou silniční pastičku zvládli.

Martin Sedlák, předseda regionální organizace TOP 09 havlíčkobrodsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme