Stavba obchvatu může zase začít

11. 10. 2022
Jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu má zpět své stavební povolení. Ministerstvo dopravy v úterý zamítlo odvolání farmáře Miroslava Hrtúse. Po nabytí právní moci se tedy budou moci znovu naplno rozběhnout veškeré stavební práce. Termín dokončení obchvatu by neměl být ohrožen.
„Je to příznivá a velice příjemná zpráva pro všechny obyvatele města i pro všechny motoristy, kteří přes Brod cestují. Opět se můžeme těšit na včasné dokončení tak důležité stavby,“ komentoval rozhodnutí ministerstva brodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).
„Zpráva je to přímo skvělá. Měl by tak být dodržen termín zprovoznění obchvatu ke konci roku 2023,“ doplnil Zbyněk Stejskal (ODS), druhý z brodských místostarostů.
Úterní rozhodnutí ministerstva dopravy už do datových schránek dostaly příslušné úřady a právnické osoby, poštou je rozesíláno i dalším účastníkům řízení. Volně přístupný je dokument rovněž na úředních deskách ministerstva dopravy či krajského a městského úřadu.
V jedenáctistránkovém rozhodnutí se uvádí, že Hrtúsovo odvolání se zamítá. A zároveň, že se potvrzuje rozhodnutí odboru dopravy krajského úřadu z listopadu 2018, kterým byla povolena stavba jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu.
Farmář, který se už od příprav bránil stavbě nové silnice nejrůznějšími žalobami, odvoláními a připomínkami, tak definitivně neuspěl. „Proti rozhodnutí se nelze dále odvolat ani podat rozklad,“ píše se v závěru rozhodnutí.
„Věříme, že jsou tím veškeré nejasnosti ohledně stavby jihovýchodního obchvatu vyřešené a že se už neobjeví nějaký další problém,“ nechal se slyšet Libor Honzárek.
Zdroj: MF DNES Vysočina

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Libor Honzárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme