Sedlák TOP 09: Setrvání Joukla ve funkcích není dál myslitelné

21. 5. 2014

Krajský předseda Martin Sedlák žádá hejtmana kraje Vysočina, aby neprodleně odvolal svého náměstka Libora Joukla a zveřejnil veškeré doklady spojené s nákupem dopravní techniky pro Krajskou správu a údržbu silnic.  

Odvolává se na článek:  http://jihlava.idnes.cz/dum-namestka-hejtmana-libora-joukla-prohledavali-policiste-v-kuklach-12d-/jihlava-zpravy.aspx?c=A140521_111255_jihlava-zpravy_mkk z dnešního rána.

Jedná se o kauzu s nákupem 28 sypačů zn. IVECO v hodnotě 153 mil. korun v roce 2009. Podle silničářů i odborníků byla technika předražená o více než milion korun na jednom autě.

Kauza se táhne již od roku 2009. Náměstek hejtmana a radní, odpovědný za dopravu a majetek kraje Libor Joukl by měl konečně odkrýt karty. Už v roce 2012 vedení kraje podalo trestní oznámení na KSÚS (krajská správa a údržba silnic), na základě nesrovnalostí v tendrech na nákup, které odhalil audit kraje. Výsledky auditu i výsledek podaného trestního oznámení občané kraje ale neznají. A znát by měli. V celé kauze se nejedná o pár tisíc, ale o desítky milionů korun. Pan Joukl si dlouhodobě hraje s ohněm a zkouší trpělivost lidí z Vysočiny nejenom v této kauze. Také výhodná pomoc své rodinné firmě s nákupem vybavení cukrárny je pouhou třešničkou na jeho klientelistickém dortu, tolik typickém pro tohoto člena ČSSD.

Všechny nakoupené sypače IVECO byly navíc od počátku poruchové a jsou téměř nevhodné pro provoz v podmínkách Vysočiny, kde zimy jsou tuhé.

Předpokládám, že pokud se potvrdí podezření Policie ČR, hejtman kraje Vysočina, který za svým náměstkem stojí, zváží svoji odpovědnost a postaví se k této věci více chlapsky, než k souběhu svých funkcí hejtmana a poslance.

Martin Sedlák, předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme