Sedlák: Stejskalův tunel dokonán

30. 3. 2012

Brodský tunel odboráře Stejskala byl dokonán. Město a ostatní společníci jsou jen bezmocnými účastníky jeho podivných ekonomických přesunů v rámci společnosti, které tuto společnost přímo ohrožují v její další činnosti. Vklady všech společníků jsou tím nevratně znehodnoceny.  Neprůhledný prodej velkého sálu v kulturním domě Ostrov připravil společnost KD Ostrov o rozhodující zdroj svých příjmů, znehodnotil hodnotu podílů jednotlivých společníků a započal i postupnou likvidaci celé společnosti, která si bez sálu dostatečně nevydělá na svůj provoz. Osobně si nedovedu představit, že by město mělo v dalším období jakýmkoli způsobem podporovat společnost či její stávající vedení v  činnosti, když její jednatel cíleně a proti vůli společníků tuto poškozuje.  Doufám a očekávám, že město využije všech prostředků k ochraně svých investic (a tím prostředků všech občanů města) a zabrání jejich znehodnocení díky činnosti jednatele Stejskala

Nejde zde dnes totiž o to, kdo vlastní nebo provozuje velký sál.  Je reálné, a já v to i věřím, že nový soukromý vlastník bude nejenom lépe udržovat svůj nově nabytý majetek, ale nabídne občanům města konečně i hodnotný kulturní program. Jistě zná hodnotu svého majetku a bude o něj pečovat lépe, než jednatel Stejskal. Tomu totiž majetek KD Ostrov nikdy nepatřil, pouze jej spravuje. Bohužel nikoli s péčí zodpovědného hospodáře.

Na celém procesu prodeje je nejhorší forma, jakou byl sál kulturního domu prodán. Bez výběru nejvhodnější nabídky, bez ohledu na zachování příjmů společnosti, bez souhlasu společníků a za netransparentně dohodnutých podmínek. Jen na základě rozhodnutí jednatele Stejskala. Tohle v nás zákonitě vyvolává otázku: kdo z toho má prospěch? Společnost KD Ostrov, nebo jednatel? Na to, ať si odpoví každý sám. Vyzývám zde všechny společníky, aby urychleně zabránili dalšímu možnému neprůhlednému vyvádění prostředků a majetku ze společnosti, provedli veškeré úkony nutné k ochraně svých vkladů do společnosti a zjednali nápravu, která ukončí neomezené panování jednatele.

Martin Sedlák, předseda RO TOP 09 Havlíčkobrodsko, člen předsednictva KV TOP 09 v Kraji Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme