Poslanec Tureček v Novém Veselí a Žďáru nad Sázavou

1. 4. 2014

Dne 1. dubna 2014 navštívil poslanec Karel Tureček Nové Veselí a Žďár nad Sázavou. V Novém Veselí jej v moderně zrekonstruované budově základní školy uvítal její ředitel Tomáš Augustýn. Po krátké rozmluvě s pedagogickými pracovníky ve sborovně následovala beseda s žáky 9. třídy. Mladí studenti se rozhodně neostýchali a zajímali se jak o práci v Poslanecké sněmovně, tak o aktuální náměty ze zemědělství a potravinářství. Poslanec nabídl dětem svoji součinnost, kdyby měly zájem založit rybářský kroužek.

Poté poslanec zamířil do budovy Obecního úřadu, kde jej uvítal starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek. Sešli se zde také starostové okolních obcí a pracovníci v zemědělství. S poslancem živě diskutovali o aktuálních otázkách v oboru. Beseda plynula od zelené nafty, přes problémy s pěstováním kukuřice pro bioplynky na úkor pěstování jetele a pro Vysočinu typických brambor až po úbytek mléčného skotu.

Z Nového Veselí odjel Karel Tureček do Žďáru nad Sázavou kde nejdříve navštívil místostarostu Žďáru na Sázavou Ladislava Bártu. Hovořili spolu mimo jiné o plánované rekonstrukci náměstí a o koncepci sportu ve městě. Následně se vydali do areálu žďárského zámku, kde je  přivítal ekonomický ředitel firmy Kinský Žďár, a.s. pan Rostislav Mivalt, se kterým setrvali v dlouhém rozhovoru. Ten se týkal chodu firmy, která zahrnuje především lesní hospodářství a rybářství, tedy obory, které jsou Karlovi Turečkovi velmi blízké. Na závěr se byli podívat v sádkách rybářství, kde se právě připravuje spuštění nového chovu.

 „Na práci poslance ve svém kraji je nejlepší to, že jej poznáte očima ostatních lidí a z mnoha úhlů a tím důkladněji poznáte nejen kraj, ale hlavně potřeby lidí, kteří v něm žijí a pracují“. Těmito slovy ukončil Karel Tureček dvoudenní návštěvu na Žďársku.

Irini Martakidisová, asistentka poslance Karla Turečka

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme