Populistické myšlenky, touha po moci aneb nebezpečné přísady do volebního guláše

2. 9. 2013

Volební kampaň pro nadcházející podzimní volby zřejmě nebude nudná. Přitom ještě neznáme oficiální schémata jednotlivých stran.

Posledních 5 dnů však muselo otřást mnoha voliči a snad je i probudit z růžového snu, protože jen hlupák by to neviděl. Papírový vítěz průzkumů zahájil takovou kampaň, jakou by ani PR agent nevymyslel. 

Téměř svrhne svého lídra a do jeho volebního boje mu garantuje důvěru 57% členů vedení. Lepší výbavu od svých nejbližších dostat nemohl - vždyť důvěra zavazuje.  

Poté jeden z nejdůvěryhodnějších členů této strany, nazve tuto akci pučem. Záhy mu druhý muž strany, který je více poslušný hradu než vlastní partaji, veřejně vyhrožuje, ať mlčí a třese se, aby někdo nevytáhl podrobnosti o financování jeho kampaně. Předpokládám, že po tomto sdělení jsou orgány v pohotovosti, prokurátor Ivo Ištván již vydává příkazy k zásahu chlapců v kulách ÚOOZ. Nebo snad orgány čekají na povel z hradu?

A při tom, jak se vše vaří v růžovém kotlíku, najednou vybublá, že primátor Ostravy napadl kandidátku své strany u soudu, protože na ní není. Světe div se! Bývalý švagr, velký to dramatik a řečník mu na tento flek nepomohl, neboť by tam poté asi nebyl on.

Takže teď jen můžeme očekávat, jak moc soudní zasáhne do volebního klání. Předpokládám, že vydá předběžné opatření, a poté se bude čekat na verdikt. A to tak dlouho, jako čekají mnohé matky a další věřitelé u tamního soudu na svá práva, tedy i několik let. Nebo se dočkáme nějakého překvapení a ctihodný senát zasedne bez okolků a vydá rozhodnutí, jak má kandidátka být sestavena? Což by byl světový unikát.  

Běžný občan jen kouká, co vše touha po moci a porcování statků, které ještě nejsou z vůle voličů touto partou dobyty, je schopna stvořit.

A občanovi to už pomalu, ale jistě začíná být jedno. Nebo mu to snad jedno není, a toto chování posléze ocení již za 8 týdnů při odevzdání svého hlasu?

Na závěr svého výkladu prosím zde všechny voliče: nezahazujte svoji možnost jít a svobodně zvolit toho, kdo je pro Vás zárukou poctivosti, nebo aspoň jiskřičkou naděje. Spočítejte všechny podpásovky těm ostatním, co jen slibují nesplnitelné, jsou nemocní mocí a preferují svůj osobní zájem.

Zajisté najdete na všech kandidátkách mnoho slušných, kteří si důvěru zaslouží.  

Martin Sedlák, místopředseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme