Na co čekáte, pane hejtmane?

28. 5. 2014

Výzva krajského předsedy TOP 09 Martina Sedláka k zamezení činnosti náměstka hejtmana Libora Joukla a ředitele Krajské správy a údržby silnic Jana Míky, v souvislosti s jejich obviněním Útvarem pro odhalování korupce a finanční kriminality.

Na základě zveřejněných informací Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality o obvinění náměstka hejtmana Kraje Vysočina Libora Joukla a ředitele Krajské správy a údržby silnic Jana Míky, vyzývám hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, aby začal konat kroky, které zamezí jejich další činnosti v Kraji Vysočina, a to do vyšetření celého případu. Pokud se tedy Joukl a Míka nerozhodnou sami přijmout svoji osobní politickou odpovědnost.

Byť uznávám presumpci neviny, do došetření případu není únosné, aby oba obvinění zůstávali na svých postech.

Zároveň požaduji, aby hejtman kraje neprodleně informoval veřejnost o všech skutečnostech, které mu budou známy ohledně této kauzy i případných dalších nových zjištěních.

Očekávám, že pokud se naplní podezření Policie ČR, tak hejtman i všichni, kteří se obviněných zastávali, přijmou svoji politickou odpovědnost a nebudou čekat na voliče.

Martin Sedlák, předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme