Martina Lisová: Projekt s nejistým výsledkem

10. 5. 2022

Obchodní řetězec Penny Market projevil zájem o stavbu centrálního skladu u Větrného Jeníkova. Úřad městyse chce zjistit postoj občanů, zástupci firmy dostanou prostor, aby jim projekt představili. Podle místostarostky Martiny Lisové (TOP 09) jde o záležitost vyžadující velké zásahy a s velmi nejistým výsledkem.
Centrální sklad pro Vysočinu chtěl Penny Market vystavět u dálničního exitu Velký Beranov, vloni v říjnu však tamní občané v druhém referendu na stejné téma věc definitivně pohřbili. I ve Větrném Jeníkově jde o místo poblíž dálničního exitu, jak ale naznačila místostarostka, dojít ke stavbě by i při případném souhlasu Jeníkovských nebylo jednoduché.
„Je k tomu potřeba změna územního plánu, dokumentace o posouzení vlivu stavby na životní prostředí i dohoda s krajem a správou silnic,“ vyjmenovala Lisová. Zastupitelé jsou podle Martiny Lisové v názoru rozděleni zhruba na poloviny. Do konce května se v obci uskuteční veřejná prezentace, úřad si chce zároveň udělat vlastní průzkum postoje obyvatel.
„Máme na výběr říci buďto ano, ale se stanovením podmínek, za jakých jsme o tom ochotni se bavit, anebo ne,“ popsala místostarostka Lisová situaci. I v případě souhlasu by podle ní příprava stavby trvala několik let.
Skladovací hala by měla podle informací investora zabrat 25 tisíc plošných metrů, celková plocha areálu by byla 90 tisíc metrů čtverečních, součástí by bylo parkoviště pro 40 kamionů a 90 osobních aut. Investor zároveň slibuje 160 pracovních míst, splnění ekologických kritérií a pozitivní dopad do rozpočtu městyse.

Zdroj: Právo

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Martina Ochodnická
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme