Ladislav Jirků v Humpolci

13. 10. 2011

Ve čtvrtek 13.10.2011 navštívil Humpolec poslanec Ladislav Jirků. Nejprve jej členové TOP 09 Imrich Brdečka a Petr Kořenář pozvali na radnici, kde poslanec diskutoval o potřebách a úspěších města s místostarosty Romanem Brzoněm a Květoslavem Namyslem. Nejvíce diskutovaným tématem bylo bezesporu aktuální RUD; i v Humpolci na radnici nový model RUD plně podporují napříč politickým spektrem. Další diskuze se týkala především školství a sportu, ale také stavu komunikací, zejména těch spravovaných Krajem, které by zasluhovaly opravu.

Poté pana poslance přijala ředitelka Gymnázia dr. A. Hrdličky v Humpolci, Mgr. Hana Havelková. Tady bylo hlavním bodem diskuze velmi nepopulární slučování středních škol. Paní ředitelka provedla návštěvu celou budovou, pan poslanec se vrátil v čase do dob, kdy vyučoval mj. tělocvik a vyzkoušel svoji fyzickou kondici v tělocvičně; prohlédl si dobře vybavené učebny a obdivoval nové interaktivní tabule ve třídách. Potom proběhla beseda se studenty gymnázia, kteří měli na pana poslance spoustu zvídavých otázek, zejména o státních maturitách a placeném školném, ale také o procesu schvalování zákonů v Parlamentu.

Poslední zastávkou L. Jirků v Humpolci byl domov důchodců pod vedením pana Milana Cihláře, ředitele domova. Zkušený ředitel informoval pana poslance o všech pozitivech a negativech této organizace. Po shlédnutí prostor v domově L. Jirků besedoval s klienty domova, které zajímala ekonomika, gastronomie i vzdělávání a popřáli poslanci hodně zdaru v jeho práci.

Z návštěvy Humpolce si poslanec odvezl mnoho podnětů pro svoji další práci v Poslanecké sněmovně.

Irini Martakidisová, asistentka poslance Ladislava Jirků

Galerie
Štítky
Osobnosti: Ladislav Jirků
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme