Koalice Žijeme Jihlavou chce dát více prostoru veřejnosti

13. 7. 2018

Sází na hlas lidu. Ještě před prázdninami podepsaly koaliční smlouvu všechny tři strany nově vzniklé koalice Žijeme Jihlavou. Chtějí dát větší slovo široké veřejnosti.
Koalice chce dle programu otevřít radnici lidem. Podmínky pro účast občanů na jednáních zastupitelstva by se měly změnit, aby dostali Jihlavané větší možnost zapojit se do jednotlivých komisí. Stejně tak by měla veřejnost rozhodovat o využití části peněz z městského rozpočtu. Při rozhodování důležitých otázek by pak měla přicházet ke slovu referenda. Koalice chce také revitalizovat centrum města, kde by mělo být více klidu, sportovního vyžití i bezpečí. „Kulturní aktivity chceme přenést z obchodních center a hlavního náměstí blíž k lidem, do každého sídliště a obytné čtvrti,“ dodal Jiří Vohralík, předseda TOP 09 za jihlavský region.
„Věříme, že právě díky zdánlivé nesourodosti a rozmanitosti názorů přinášíme komplexní pohled na řešení problémů, které trápí naše krajské město,“ uvedl lídr kandidátky Vít Zeman.
První tři místa kandidátky pro komunální volby drží zástupci všech stran. Lídrem je stavební inženýr Vít Zeman z TOP 09, druhá je pracovnice jihlavského Muzea Vysočina Silvie Čermáková ze Zelených a třetí je vedoucí sociální služby pod Oblastní charitou Jihlava Eva Nováková. 

Zdroj: Jihlavský deník

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme