Jihlava má druhého Odpadového Oskara od Arniky

4. 10. 2019

Jihlava letos získala od neziskové organizace Arnika Odpadového Oskara v krajské kategorii měst nad 50 tisíc obyvatel. Letošní ocenění je již druhým v řadě. Minulý rok se stalo jihlavské odpadové hospodářství i příkladem dobré praxe.
„Mám velkou radost, že jsme cenu obhájili i přes to, že se oproti minulému roku zvýšila produkce směsného komunálního odpadu. Podle mě jsou za tím cizinci, kteří nejsou při přechodném pobytu seznámeni s možnostmi třídění. Tato produkce se pak rozpočítává na každého z obyvatel Jihlavy, kteří ve většině třídí poctivě,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast životního prostředí Vít Zeman (TOP 09).
Ke snížení produkce směsného odpadu v Jihlavě došlo po zavedení motivačních slev ke třídění, rozšířením sběru biologicky rozložitelných odpadů, plošným snížením frekvence svozu popelnic od rodinných domů jednou za 14 dní. Na skvělých výsledcích má vliv i podpora malých živnostníků ke třídění. Město o odpadovém hospodářství velmi pečlivě informuje obyvatele na svém webu www.odpadyjihlavy.cz, kde nejen radí, co a jak třídit, informuje také o nákladech systému a plánech na další rozvoj.

Zdroj: jihlava.cz

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme