Jaroš: Nové cesty kolem Pelhřimova přijdou chodcům vhod

23. 1. 2020

Cesty, které v uplynulém období vznikly v okolí Pelhřimova, ne všichni tamní obyvatelé vnímají pozitivně. Kritiku sklidila na facebookové stránce zvané Radnice Pelhřimov především nová cesta do Starého Pelhřimova.

„Zaznamenali jsme negativní ohlasy na novou zpevněnou cestu. My věříme, že mnohým z vás tato zpevněná komunikace přijde vhod, ať už při procházkách s mazlíčky, maminkám s kočárky nebo třeba jako zkratka k rybníku Stráž na nanuka, či pivko,“ přemítal místostarosta Pelhřimova Zdeněk Jaroš (TOP 09).
Zástupci pelhřimovské radnice si ale nepřejí, aby po nové zpevněné cestě jezdila vozidla a těžká technika zemědělců. „Na to se budeme snažit dohlížet,“ prozradil Zdeněk Jaroš (TOP 09).

Podél nově vzniklé cesty je zatím vysázeno celkem šedesát stromků. „Smyslem tohoto příspěvku není odporovat těm, kteří mají opačný názor, ale to že cesta má i své plusy. Pomineme-li ty, kteří ji budou využívat, tak třeba nové vysazené stromky,“ sdělil pelhřimovský místostarosta Jaroš pod příspěvkem s fotografiemi nové cesty v okolí Pelhřimova.

Zpevněná cesta vznikla ještě před zimou také ke kapličce svatého Floriána. „Nyní bude kaplička zpřístupněna tímto chodníčkem z jedné strany. Podle studie, kterou máme připravenou, bychom kapličku do budoucna rádi spojili s oblíbeným místem, a to rybníkem Stráž. V první etapě jsme tuto hezkou kapličku chtěli zpřístupnit tak, aby se k ní dalo dojít, jak se říká „suchou nohou“. Věříme, že tento krok ocení nejen místní, ale třeba i turisté,“ řekl místostarosta Zdeněk Jaroš (TOP 09).

Zdroj: Pelhřimovský deník

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Jaroš
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme