Honzárek: Na novém sídlišti Rozkoš postavíme hřiště

30. 1. 2019

Obyvatelé nejnovějšího havlíčkobrodského sídliště Rozkoš dostavěli své domy a začínají mít běžnější starosti: kde by si mohli odpočinout, kde posedět, kde by se zabavily jejich děti nebo kde by si mohli zahrát volejbal. Nic takového totiž dosud na sídlišti není. Ale bude, slibuje radnice.
O možnostech zřízení parčíku, míst pro setkávání, posezení nebo pro aktivnější odpočinek u sportu či dětského hřiště se mezi obyvateli Rozkoše mluví čím dál víc. Město, když parcely připravovalo, podobné prostory nijak výrazně neprezentovalo. A novým obyvatelům začínají chybět.

„Nad tím vším jsme uvažovali už při plánování sídliště. Počítali jsme s veřejnými prostory pro děti, mládež i třeba maminky s dětmi. Nechtěli jsme však tyto objekty budovat před dokončením větší části sídliště,“ vzkázal havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09)

Podle něj na Rozkoši přibude centrální náměstíčko s altánkem, lavičky, parkové úpravy a přístup k vodě podél potoka. Časem by mělo vzniknout i hřiště pro nejmenší a jednodušší sportoviště. „Lidem v tomto vyjdeme vstříc. Už se zpracovává příslušná dokumentace,“ dodal místostarosta Honzárek

Novou podobu dostanou břehy, podél vody má vést chodník s lavičkami a místy k odpočinku. A na několika místech má být umožněn přístup až k samotné hladině. Tyto úpravy se uskuteční v letošním roce. Další líbivá prostranství mají vzniknout až v roce příštím. Bude se jednat o jakýsi centrální prostor či náměstíčko s altánkem, které bude na pozemku u křižovatky před bytovým domem. Studii tohoto prostranství zpracovává architekt a během několika týdnů by měl návrh představit. Sportoviště a hřiště na Rozkoši ale původně plánována nebyla. Jak však Libor Honzárek podotkl, je pravděpodobné, že tu nakonec vzniknou. 

„Máme vytipované jeden nebo dva pozemky, kde by takové věci mohly být,“ konstatoval Libor Honzárek zatím bez dalších podrobností. Jak dodal, dobudováním tohoto druhu infrastruktury bude z pohledu radnice celé sídliště kompletně dokončené. „Veškeré pozemky jsou prodané a téměř na všech už je postaveno. Zbývat nám bude jen jedna parcela pro bytový dům. O té rozhodneme co nejdřív, abychom zdržováním případné výstavby nedegradovali již vybudované bydlení,“ pravil Honzárek

Zdroj: Regiony.impuls.cz

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme