Brod se chystá na dopravní peklo

17. 2. 2020

„Bude to obrovská komplikace pro velké množství lidí. Nebude to příjemné a ani přijatá opatření zcela nebudou všem vyhovovat. Bohužel, ulice se opravit musí a za provozu to dělat nelze,“ uvedl havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek.
Dolní i Žižkova ulice jsou stěžejními komunikacemi v centru města. Jejich křižovatkou kousek pod Havlíčkovým náměstím denně projede až patnáct tisíc aut. Projíždí jí i většina linek MHD. Letos se spodní část Žižkovy ulice od služebny městské policie přes křižovatku a Dolní ulici ve směru k mostu přes Sázavu bude opravovat. Práce mají trvat až do konce listopadu. Po většinu doby jejich trvání bude celý úsek pro dopravu uzavřen.
„Stěžejní je momentálně datum 2. března. To by měla rekonstrukce začít. Jak rozsáhlá od toho dne uzavírka bude, ovšem není dosud jasné,“ konstatoval vedoucí brodského odboru dopravy Martin Stehno.
„Možné je pouze částečné omezení provozu, rozdělení rekonstrukce do etap i úplná uzavírka od prvního dne. Na zhotovitele budeme každopádně tlačit, aby k úplné uzavírce ulic sáhl až ve chvíli, kdy to bude bezpodmínečně nutné,“ dodal Libor Honzárek. Objížďka povede po obchvatu, zvažuje se i otevření lávky u Rica
Objízdná trasa pro veškerou dopravu bude jednoduchá. A dlouhá. Oficiálně povede po severovýchodním obchvatu a už dnes přetíženou Masarykovou ulicí. Do centra bude možné z obchvatu odbočit i Chotěbořskou ulicí.

Zdroj: iDNES

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme