Živá voda do Kraje, čistá pro krajinu

25. 6. 2020

Na dnešní tiskové konferenci v Jihlavě představila koalice „Pro TOP Vysočinu“ (TOP 09, Klub angažovaných nestraníků a Koruna Česká) své programové priority pro nadcházející volby do zastupitelstva Kraje Vysočina včetně osobností, které budou reprezentovat tuto koalici.

„Chceme být živou vodou pro Kraj Vysočina a současně dopřát naší krajině dostatek čisté vody. To vystihuje hlavní cíle, se kterými jdu do těchto voleb. Je to zlepšení servisu starostům ze strany krajského úřadu a využití digitalizace státní správy pro větší transparentnost a decentralizaci kraje. Druhým hlavním úkolem je ochrana půdy a lesů, se zapojením všech nástrojů kraje do boje se suchem a kůrovcem, které naši krajinu sužují,“ nastínil své představy lídr kandidátky Zdeněk Dvořák (nestraník za TOP 09), starosta Městyse Dolní Cerekev.

Dalším kandidátem a současně zástupcem koaličního partnera – Klubu angažovaných nestraníků je Martin Vondra (nestraník za KAN) z Přibyslavi. Sám by jako podnikatel chtěl podpořit firmy v kraji: „Chtěl bych, aby Kraj Vysočina podpořil místní firmy v nabídce kvalifikovaných pracovních míst a pomoci prosadit výrobky z Vysočiny doma i v Evropě.“

„Jako starosta malé obce na Vysočině bych uvítal, kdyby nám kraj pomohl se zlepšením základní občanské vybavenosti,“ řekl starosta Pohledi Jindřich Holub (Koruna Česká).

Vznik koalice a její kandidáty přijel dnes do Jihlavy osobně podpořit 1. místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin, který má k tématu ochrany krajiny a zlepšení péče o půdu a lesy sám velmi blízko: „Podporuji spojování demokratických středopravicových stran a jsem rád, že se také na Vysočině podařilo vytvořit koalici. Věřím, že tato spolupráce povede nejen k lepšímu fungování kraje, ale také k vstřícnějšímu řešení problémů, které trápí obyvatele Vysočiny.“

„Naše kampaň se bude soustředit na srozumitelné přiblížení hlavních bodů našeho programu lidem v Kraji Vysočina. Jsem přesvědčen, že nás všechny čeká v nejbližší době nutnost řešení velmi zásadních úkolů spojených s péčí o lesy sužované kůrovcovou kalamitou a s tím spojeným úkolem zadržení vody v krajině při boji se suchem. Jsem si jist, že naše kandidátka nabízí dostatek zkušených osobností schopných tyto úkoly řešit, “ prohlásil krajský předseda TOP 09 Jiří Blažek.

Jihlava, 24. června 2020

                                                                                                     Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Kontakt:

Ing. Jiří Blažek, e-mail: jiri.blazek@top09.cz; tel.: 721752811

Ing. Zdeněk Dvořák, e-mail: starosta@dolnicerekev.cz; tel.: 777315782

Michael Kubík, e-mail: kubik@top09.cz; tel.: 604229309

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme