TOP 09 nabízí na Vysočině v komunálních volbách 161 osobností

10. 9. 2018

TOP 09 kandiduje v komunálních volbách na Vysočině celkem ve 12 městech. Ve většině z nich vytvořila strana koalice, které nabízejí voličům zajímavou alternativu k dosluhujícím vedením radnic.

V Jihlavě jde TOP 09 do voleb na kandidátce s názvem ŽIJEME JIHLAVOU!, v níž se spojila s Piráty a Stranou Zelených. Lídrem je Vít Zeman (46 let) z TOP 09. „Jsme tým odborníků, za kterými jsou vidět konkrétní projekty,“ říká stavební inženýr Vít Zeman a dodal: Voliči chtějí osobnosti, které jim nabídnou řešení. I proto není naše koalice tak nesourodá, jak by se na první pohled mohlo zdát.“

Lídrem kandidátky TOP 09 v Havlíčkově Brodě je Libor Honzárek (55 let), který je místostarostou města už třetí volební období. Na starosti má rozvoj Havlíčkova Brodu. „Chci dokončit dlouhodobé projekty, ale hlavním motivem, proč jsem se rozhodl vést TOP 09 do dalších voleb byla podpora ostatních spolukandidátů. Považuji je za skutečné profesionály ve svých oborech a mohu se na ně v zastupitelstvu jednoznačně spolehnout.,“ říká Libor Honzárek, který je také předsedou Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Samostatnou kandidátku postavila TOP 09 také v Pelhřimově, Velké Bíteši nebo v Humpolci. „Největší problém města vidím v odchodu mladých lidí z našeho města. Veškeré úsilí proto chceme věnovat změně tohoto nepříznivého trendu,“ uvedl lídr kandidátky v Pelhřimově živnostník Zdeněk Jaroš (51 let). Nespokojenost se stavem rozvoje města byla příčinou, proč se pozice lídra kandidátky ve Velké Bíteši ujal odborný konzultant a vědec Libor Kotačka (45 let): „Chceme vrátit do řízení města komplexní rozvoj v dlouhodobém výhledu. Nebudeme utápět rozpočet v jednotlivých probetonovaných investicích jako dosud. Za poslední dekádu úroveň našeho města ve srovnání s úspěchy a celkovým stavem obcí a měst v okolí znatelně klesla.“

Na koaliční spojení se Svobodnými vsadili ve Žďáru nad Sázavou a v Novém Městě na Moravě. Lídrem žďárské kandidátky je ředitel Základní školy v Novém Veselí Tomáš Augustýn. Jako dlouholetý hráč házené a trenér mládeže je zvyklý na týmovou práci, ale také na individuální odpovědnost. „Opravdoví lídři se na hřišti projeví v kritických situacích. Nebojí se na sebe převzít odpovědnost a neschovávají se za ostatní. Pokud nám dají voliči důvěru, jsem připraven ve vedení města prosazovat osobní odpovědnost uvolněných zastupitelů, nebudu se schovávat za různé koordinátory a úředníky,“ říká Tomáš Augustýn (37 let), donedávna předseda Komise mládeže Českého svazu házené.

V Třebíči kandiduje TOP 09 společně s Piráty. Z druhého místa kandidátky zastupuje TOP 09 programátor analytik Zdeněk Jakšík (37 let): „Naše kandidátka nabízí neotřelou kombinaci odborné erudice a elánu, která osloví voliče podporující demokratické strany. Cítíme, že naše město potřebuje nové nápady a oživení v mnoha oblastech.“

„Mám radost, že můžeme voličům na Vysočině nabídnout zajímavé a kvalitní kandidáty. Zájem o kandidaturu mezi živnostníky, lékaři, učiteli, respektovanými osobnostmi nebo studenty nás potěšil a potvrdil, že TOP 09 je stále hodnotnou značkou,“ řekl krajský předseda TOP 09 Jiří Blažek.

Jihlava 29. srpna 2018

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina