× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 a Piráti spojí své síly v Třebíči

18. 6. 2018

V Třebíči podepsala v neděli 17. června TOP 09 s Piráty memorandum o předvolební spolupráci a spojí tak své síly nejen v komunálních volbách, ale také v senátní kampani.

Memorandum o vzájemné spolupráci ve volbách do Zastupitelstva města Třebíč vyjadřuje nejen přesvědčení o smysluplnosti partnerství a oboustranném přínosu při spolupráci, ale také vzájemnou důvěru v odbornost a profesionalitu zástupců obou stran. Došlo k dohodě na lídrovi komunální kandidátky, kterým se stane Roman Pašek (Piráti): „Díky spolupráci a spojení sil nabízíme odborníky na širokou škálu třebíčských problémů. Především se chceme zaměřit na otevření radnice občanům, z čehož jsme odvodili i název naší koaliční kandidátky - „Společně otevřeme Třebíč“. Slovem společně nepoukazujeme pouze na spolupráci dvou politických stran, ale také na spolupráci s občany, které chceme zapojit do rozhodování o dění v Třebíči.“

TOP 09 bude na druhém místě kandidátky zatupovat Zdeněk Jakšík. Ten je civilním povoláním programátor analytik a při svém budoucím působení na radnici by se chtěl věnovat především palčivému problému s dopravou ve městě Třebíč: „Od spojení TOP 09 a Pirátů očekávám neotřelou kombinaci odborné erudice a elánu, která by měla oslovit voliče, kterým se ještě neomrzela demokracie. Cítíme, že naše město potřebuje nové nápady a oživení v mnoha oblastech. Já osobně napnu své síly ke zlepšení dopravní situace ve městě, která našim občanům dennodenně ztrpčuje život.“

V senátním obvodu Třebíč nasazují obě strany společného kandidáta JUDr. MgA. Michala Šalomouna, Ph.D., který je známý jako nesmlouvavý kritik praktik kolektivních správců. Kromě restauratérů, provozovatelů obchodů a pořadatelů koncertů zastupuje také například lázeňská zařízení. Ke své kandidatuře dodává: „Jsem známý bojem proti zneužívání práv kolektivními správci. V Senátu budu uplatňovat své zkušenosti z advokátní praxe. Na soudech nejrůznějších stupňů se pohybuji prakticky denně a znám kondici české justice velmi dobře, včetně jejich nešvarů.“

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Volby: