Respirátory od českých výrobců pomáhají také na Vysočině

12. 3. 2021

Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) se rozhodla nakoupit od českých výrobců kvalitní respirátory FFP2, které rozdá potřebným. Peníze, které by jinak mířily do volební kampaně, se koalice rozhodla vynaložit tímto způsobem. Téměř 30 000 respirátorů bylo rozděleno do všech krajů a zde jsou rozdávány do vytipovaných sociálních zařízení a neziskových organizací. Zástupci koalice SPOLU rozdali na Vysočině 1000 respirátorů.

„Současná krize nejvýrazněji dopadá na ty sociálně nejslabší. Vyspělost státu se pozná také podle toho, jak se dokáže postarat o ty nejzranitelnější. I proto jsme se rozhodli nenechat na holičkách lidi, pro které může představovat každodenní nákup respirátorů citelnou položku rodinného rozpočtu. Je nejvyšší čas na účinnou pomoc, na činy místo slov,“ upřesnila motivaci Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09.

Na Vysočině se rozdělení a předání tisícovky respirátorů ujali lídři jednotlivých stran: Eva Decroix (ODS), Vít Kaňkovský (KDU-ČSL) a Martina Lisová (TOP 09).  

„Na Vysočině jsme za koalici SPOLU rozdali respirátory pro potřebné. Společně s Vítem Kaňkovským a Evou Decroix jsme se rozhodli je spravedlivě rozdělit mezi Oblastní charity v celém Kraji Vysočina. I když je to jen kapka v moři, snad i to málo pomůže a my budeme hledat cesty, jak v této pomoci pokračovat i nadále. Z mé zkušenosti starostky malé obce vím, že právě Oblastní charity bývají první institucí, kam lidé volají a kde pomocnou ruku hledají a nacházejí. Je to vlastně pro nás, starosty, obrovská úleva a pomoc, když víme, že našim občanům má kdo pomoci. A já za ni z celého srdce děkuji.“ uvedla starostka Větrného Jeníkova a lídryně TOP 09 Martina Lisová.

 

Jihlava, 11. března 2021

                                                                                                    

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme