Lídryní TOP 09 na Vysočině bude Martina Lisová

26. 4. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídryní TOP 09 v Kraji Vysočina se stala starostka městyse Větrný Jeníkov Martina Lisová. Na dalších místech kandidátky najdeme historičku a učitelku ze Žďáru nad Sázavou Lenku Šimo, ředitele pelhřimovské Agentury Dobrý den Luboše Rafaje, nebo místostarostu Havlíčkova Brodu Libora Honzárka. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„Volby, které nás čekají, jsou v mých očích ty nejdůležitější, které jsem ve svém životě zažila. Naše krásná země a její lidé bloudí a hledají směr, naději, víru a vůli jít dál. My, politici, bychom měli být těmi, kteří tu nejsnazší a zároveň odpovědnou cestu budou hledat. Nikoli s cílem něco někde vyhrát a moci se označit za vítěze. Ale se snahou nalézt a vybudovat takovou cestu, která bude sloužit každému občanovi této země. A i když na té cestě bude muset překonávat různé překážky, musí vědět, že není nezdolatelná, má kvalitní podloží, nemá příliš mnoho odboček a je bezpečná,“ říká lídryně TOP 09 Martina Lisová.

Martina Lisová je učitelkou francouzského a německého jazyka. V komunální politice působí od roku 2010 a starostkou městyse Větrný Jeníkov se stala v roce 2014. Je také mámou tří dětí a jedné kouzelné zámecké knihovny, která se stala Knihovnou roku 2019.

„Důvěra, kterou jsem jako starostka malé obce získala uvnitř naší krajské organizace, je pro mě obrovským závazkem. A lidé, kteří jsou v tomto kraji kolem mě, velkou motivací.  Nejsem ani nadmíru vzdělaná, ani nezastávám množství vážených funkcí, chybí mi zkušenosti z tzv. „velké politiky“, přesto bych byla ráda přínosem. Právě proto, že můj osobní a pracovní život není oddělitelný, že naslouchám dnes a denně starostem i strastem skutečných lidí, že sleduji, jak se státní správa vzdaluje samosprávám i běžnému občanovi, namísto toho, aby mu šla naproti a nekomplikovala mnohdy už tak složité životní cesty. Chtěla bych být hlasem těch, kteří dnes s nepochopením, pochybami a beznadějí sledují, jak se jim jejich vlastní země nemůže a ani nechce podívat zpříma do očí,“ dodává Lisová.

Pořadí kandidátů za TOP 09

  1. Martina Lisová, starostka městyse Větrný Jeníkov
  2. Lenka Šimo, historička a učitelka
  3. Luboš Rafaj, ředitel Agentury Dobrý den Pelhřimov
  4. Libor Honzárek, místostarosta města Havlíčkův Brod

 

Jihlava, 25. února 2021

                                                                       

Kontakt:

Martina Lisová, e-mail: lisova.m@seznam.cz; tel.: 731456651

Michael Kubík, e-mail: kubik@top09.cz; tel.: 604229309

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme