Kalousek: Nežijeme ve stabilní liberální demokracii, proto je důležitá spolupráce demokratických stran

15. 8. 2016

„Pokud by u nás vládla stabilní liberální demokracie, spojení těchto dvou stran by asi vyvolalo rozpaky. My však ve stabilní demokracii nežijeme a proto je spolupráce demokratických stran dnes tak důležitá,“ uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek při otevření kontaktního centra, které bude volební koalice TOP 09 a Strany zelených využívat pro potřeby krajské i senátní volební kampaně. Miroslav Kalousek při té příležitosti ocenil spolupráci TOP 09 a Strany zelených při nominaci společného senátního kandidáta a vytvoření koalice pro krajské volby.

Kontaktní centrum sídlí v Jihlavě na Komenského ulici. „Otevíráme ho, abychom dostáli svému slibu, že budeme prosazovat vstřícný, komunikativní a férový přístup k obyvatelům kraje. Lidé se zde budou moci zastavit, popovídat si a dozvědět se, jaká navrhujeme řešení problémů, které trápí Kraj Vysočina,“ řekl lídr kandidátky do podzimních krajských voleb Libor Honzárek. „Kraj se v minulosti ne vždy takto choval a ze svých dlouholetých zkušeností z práce na radnici vím, že přezíravost a arogance není to, čím bychom si získali důvěru občanů,“ řekl Libor Honzárek, který je již třetí období uvolněným zastupitelem v Havlíčkově Brodě.

Do senátních voleb v Kraji Vysočina TOP 09 společně se Stranou zelených vysílá Milana Koláře. „Je to organizátor skvělých kulturních akcí v regionu i úspěšný komunální politik,“ uvedl krajský předseda TOP 09 Ladislav Jirků na adresu kandidáta Milana Koláře, který je náměstkem primátora Jihlavy, dlouholetým organizátorem festivalu Prázdniny v Telči a celkově výraznou postavou jihlavské kulturní scény.

Právě v jeho doprovodu se předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na závěr své dnešní návštěvy Kraje Vysočina podíval na festival Prázdniny v Telči. V průběhu dne se Miroslav Kalousek také setkal s vedením města Havlíčkův Brod, besedoval s živnostníky a podnikateli a navštívil Biofarmu Sasov.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Volby: