Vlak se žďárskou reklamou poveze kostel na Zelené hoře

1. 7. 2014

Na vlakové soupravě, která ponese reklamu města, se objeví vyobrazení kostela svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře. V návrhu se dále počítá se zobrazením zámku rodiny Kinských, Moučkova domu i nového rekreačního areálu u Pilské nádrže.
Po Bystřici nad Pernštejnem, Novém Městě na Moravě, Velkém Meziříčí, Chotěboři, Jaroměřicích nad Rokytnou, Jihlavě a dalších městech Vysočiny se tedy „svého“vlaku dočká také Žďár nad Sázavou. Poprvé v barvách města vyjede na koleje v září.
„Nelze mít všechno hned, vše má svůj čas. Žili jsme zatím jinými věcmi, zavazovala nás dvouletá práce na sportovním areálu u Pilské nádrže. Nakonec se ale podařilo dotáhnout do finále i vlak, o kterém už někteří delší dobu mluvili,“ omluvil malé opoždění za sousedními městy místostarosta Žďáru nad Sázavou Ladislav Bárta.

Návrh čekají ještě drobné úpravy

Vlak s polepem se na žďárském nádraží objeví v září, už nyní je však více či méně jasné, jak bude vypadat. „Byli jsme seznámeni s návrhem, který ale ještě čekají nějaké jednoduché drobné úpravy,“ řekl místostarosta Bárta.
Návrh, jenž pochází z grafické dílny Václava Judy, prezentuje město Žďár nad Sázavou z pohledu volnočasových aktivit, kultury a historie. „Nechybí na něm dominanta města Zelená hora, znak Žďáru, relaxační centrum, areál u Pilské nádrže, zámek Kinských ani Moučkův dům. Myslím si, že je tam všechno, čím se dnes město může chlubit,“ popsal vzhled netradiční reklamy Ladislav Bárta.
Kromě Žďáru nad Sázavou se k městům s „vlastním“ vlakem chce letos přidat ještě Havlíčkův Brod. „V současné době jezdí už třináct Regio­ Spiderů, dva jsou krajské a ostatní jednotlivých měst,“ připomněla mluvčí Českých drah pro jižní Moravu Kateřina Šubová.
Den „D“ žďárského vlaku byl stanoven předběžně na 19. září. V dopoledních hodinách se počítá s tím, že „reklamní“ vlak bude představen veřejnosti. „Tento termín je už předběžně domluvený, půjde o slavnostní předání vozidla RegioSpider s polepem,“ uvedla Kateřina Šubová.

Představení „žďárského“ vlaku veřejnosti bude doprovázeno neméně zajímavou preventivně­bezpečnostní akcí. „Podobná akce už letos proběhla v Havlíčkově Brodě a pro velký úspěch ji budeme opakovat. Plánuje se simulovaná srážka vlaku s autobusem se zásahem složek záchranného integrovaného systému,“ prozradila mluvčí Českých drah.
Vlak se žďárským polepem bude jezdit po regionálních tratích, stejně jako železniční vozy dalších měst.

ZDROJ: Žďárský deník, 30.6.2014

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme