Šimo: Žďárská ZUŠ získala nový koncertní klavír

2. 5. 2018

Umělecká škola bez kvalitního klavíru? To si snad ani nedokážeme představit. Minimálně by absence tohoto hudebního nástroje byla velká škoda pro rozvoj talentovaných žáků a práci nadšených učitelů školy.

ZUŠ Františka Drdly ve Žďáře nad Sázavou projevila zájem o koupi nového klavíru. Tento sen se naplnil před několika týdny, kdy se zástupci školy za doprovodu některých rodičů a žáků vydali vybrat ten pravý koncertní klavír pro žďárskou ZUŠ. Koupě hudebního nástroje se uskutečnila za finanční podpory Města Žďár nad Sázavou a Kraje Vysočina.

Klavír se do Žďáru dostal 28.3. a následně připravili zástupci školy pro širokou veřejnost malé překvapení. Rozhodli se uspořádat 19.4. slavnostní veřejné předvedení nástroje formou koncertu, kde vystoupili učitelé a studenti školy včetně vítězů soutěže "O žďárského muzikanta". Na klavír tak zazněly skladby klasiků, polonéza nebo rokenrol. A nechyběl i doprovod dalších hudebních nástrojů. Slavnostní koncert měl velký úspěch. Otevřeným oknem byl slyšet zpěv ptáků a koncertní sál zaplnily tóny nového klavíru.

Asi nejpůsobivější pro mě bylo nadšení a radost pana Dvořáka, zástupce ředitelky školy, který celou akci uváděl. Kromě toho jsme se dozvěděli, že jsou plánované koncerty studentů JAMU a zájem je také o účast zahraničních hudebníků z Kyjeva. Mám velkou radost, jak nadšené a kreativní osobnosti v našem městě máme. A Žďár se může opět těšit na unikátní hudební zážitky.

 

Lenka Šimo, členka kulturní komise a místopředsedkyně MO TOP 09 Žďár nad Sázavou

Štítky
Osobnosti: Lenka Šimo
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme