Radnice ve Žďáru chce mít vlastní turistické centrum

18. 11. 2013

Návštěvníkům Žďáru bude od začátku roku 2015 nejspíše sloužit nové informační turistické centrum (ITC). Radnice totiž uvažuje o změně stávající koncepce fungování.


Teď musí turisté, kteří se chtějí dozvědět něco o okresním městě a jeho pamětihodnostech, do cestovní kanceláře Santini Tour v budově Staré radnice na náměstí Republiky.

„To je důvod, proč chceme jít do druhé varianty. Informační turistické centrum svojí nabídkou a tím, jak je zajišťované, je zastaralé morálně ve vztahu k tomu, co by skutečně mělo nabízet. Mělo by být výkladní skříní, jež o městě a jeho nabídce něco vypovídá a zároveň se podílí na koordinaci cestovního ruchu. Je naší ambicí, aby to tak skutečně fungovalo,“ vysvětlil úmysly města místostarosta Ladislav Bárta.

Momentálně radní schválili na rok 2014 smlouvu o zajištění provozu ITC s majitelem zmiňované cestovní kanceláře Bohuslavem Nahodilem, ovšem s tím, že zadali odboru školství, kultury a sportu zpracovat návrh koncepce centra provozovaného vlastními pracovníky. Hotov má být do konce dubna příštího roku.

ZDROJ: Havlíčkobrodský deník; Zpravodajství; 02

Irini Martakidisová, koordinátorka krajské kanceláře TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme