Úspěch VOŠ a SPŠ ve Žďáru nad Sázavou

Stanovisko L. Bárty, místostarosty (TOP 09)

23. 6. 2011

Jako místostarostu odpovědného za školství v našem městě mě velmi potěšila zpráva, že krajem Vysočina zřizovaná Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou obsadila 1. místo v hodnocení „státních“ maturit, mezi stejně zaměřenými školami v rámci kraje Vysočina.

Tato škola, která letos slaví 60 let svého působení však uspěla i v republikovém měření, kde obsadila krásné 10. místo. Mám radost z této zprávy, že Žďár nad Sázavou je v oblasti vzdělávání na pomyslném vrcholu v rámci republiky. Těší mě to o to více, že jsem měl dnes možnost vyřazovat právě čerstvé absolventy, maturanty, této úspěšné školy. Je to ocenění nejen dovedností studentů, kteří se museli poprat s nástrahami nového pojetí maturit, ale především pedagogů, kteří je museli na maturitní zkoušky připravit. Velmi děkuji vedení školy za reprezentaci města Žďár nad Sázavou na poli vzdělávacím.

"Žďárská prumka", jak je dlouhé roky tato škola nazývána, se stala neodmyslitelnou součástí života našeho města Žďár nad Sázavou. Dlouhodobě se zapojuje do různých aktivit a činností, jež mají dopad na naše město. Za dobu svého působení vzdělala spoustu technických pracovníků, kteří se uplatnili nejen ve strojírenských podnicích v  okolí, ale po celé republice i v zahraničí.

Jménem Města Žďár nad Sázavou velmi děkuji, škole a i studentům a absolventům, za vše, co dělají, či budou dělat pro obyvatele nejen města, ale celého regionu.

Bc. Ladislav Bárta (TOP 09), 2. místostarosta města Žďár nad Sázavou