25. 2. 2011

Vážení čtenáři,

na následujících řádcích bych Vás rád informoval o tom, co nového s vedením města připravujeme v oblastech, které mám v kompetenci. Jedná se o: STRATEGICKÝ ROZVOJ, ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, SOCIÁLNÍ OBLAST, ŠKOLSTVÍ, KULTURA A SPORT

 

Město v následujících letech čekají mnohé důležité investice. Město zahájí realizaci vnitřního komunikačního okruhu stavbou mostu na Klafar, bude rekonstruován a dostavěn bazén na 4. Základní škole a v neposlední řadě dojde také k rekonstrukci samotného nádraží, které si již rekonstrukci skutečně zaslouží.

 

U tohoto to však nemůže skončit! Přípravujeme revitalizaci celého širšího centra města. Vedle rekonstrukce hlavního náměstí, dojde k rekonstrukci Havlíčkova náměstí, v případě získání dotací dojde k rekonstrukci „Moučkova domu“ na Tvrzi a tím bude rozšířeno Regionální muzeum a vznikne dlouho postrádaná stálá expozice o historii města Žďár nad Sázavou a přednáškový sál k programům pro školy.

 

Nesmíme zapomenout na naší překrásnou přírodu. Rádi bychom zpracovali prvotní studii revitalizace řeky Sázavy a vytvořili ve spolupráci s povodím příjemné prostředí pro klidovou a rekreační pobřežní zónu v samotném centru města. Projekt revitalizace řeky Sázavy by měl přirozeně navazovat na již existující parky a cyklostezky. Propojením cyklostezky od Polničky na Hamry vznikne příjemná promenáda a stezka pro cyklisty. Také v této věci chceme vytvořit pevná partnerství s okolními obcemi a městy a vzájemně spojit naše snahy a vytvořit kvalitní siť cyklostezek.

 

Naše město se již postavilo za existenci lyžařských tratí, které jsou hojně užívané nejen občany města, ale i turisty z blízkého a vzdáleného okolí. Proto chceme nadále na tomto projektu pracovat, spolupracovat s okolními regiony (Novoměstsko, Bystřicko) a dosáhnout co největšího užitku pro všechny milovníky tohoto sportu!

 

Okamžikem mého nástupu na radnici jsem se musel okamžitě zapojit do řešení téměř „krizové“ situace se sportovištěmi. Dlouhá jednání a hlavně složitá řešení provozu sportovišť TJ Žďár přispěla k rozhodnutí, kterým bylo převzetí sportovišť městem k 1.1.2011. Jedná se o zimní stadion s víceúčelovou plochou, fotbalový areál a tenisové kurty.

 

Město zakoupilo Dům Kultury, zřídilo k tomu svou příspěvkovou organizaci a tak i zde se budeme snažit poskytnout všem zájemcům o kulturu příjemné zážitky a příležitosti si odpočinout a načerpat novou energie. Je však nutné zapracovat na koncepci kulturního života ve městě a dosáhnout spolupráce a koordinace činností jednotlivých subjektů a osob věnujících se kultuře. To samozřejmě povede k větší efektivitě vynaloženého úsilí a v konečném důsledku ke zkvalitnění kulturního života ve městě.

 

Čeká nás dlouhá cesta a mnoho práce, ale nové vedení radnice udělá vše pro to, aby se věci v našem městě zlepšovali a směřovali k lepšímu. Na radnici jsme vstoupili s novými nápady a máme dostatek energie je také realizovat.

 


Bc. Ladislav Bárta (TOP 09), 2. místostarosta města Žďár nad Sázavou
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme