Jsem připraven být vaším starostou

víc, než si myslíte. JUDr. Miloš Jirman.

13. 10. 2010

TOP 09 Žďár postavila do svého čela Miloše Jirmana, neboť je přesvědčena, že to je nejlepší kandidát na starostu města. Jeho dovednosti získané dlouholetou úspěšnou advokátní praxí jsou zárukou kvalit, které může zužitkovat i na radnici. Pozitivní ohlasy ukazují, že shodný postoj zaujímá i významná část občanů našeho města!

Rozhodnutí přijmout výzvu vést kandidátku TOP 09 bylo jistě jeden z nejdůležitějších kroků ve Vašem životě. Jak to hodnotíte 14 dní před volbami?

TOP 09 byla novou stranou a čekalo nás hodně práce. Myslím si, že tým kandidátů, který se postavil za mě je natolik kvalitní, že dnes můžeme říci, že jsme plnohodnotnou politickou stranou ve městě! Vážím si toho, že mohu vést TOP 09 do komunálních voleb a jsem připraven nést odpovědnost vyplývající z volebního výsledku. Mohu zdůraznit, že TOP 09 za relativně krátkou dobu své existence prokázala, že je odpovědnou stranou a plně stojí za svým programem, a to i ve vztahu k nepopulárním úsporným opatřením. Já sám k tomu dodávám, že úspory a rozpočtové škrty jsou nutné, i když ne mnohdy spravedlivé. Proto budeme usilovat o to, aby uspořené prostředky nekončily v kapsách těch, kterým nepatří. To je můj postoj i v komunální politice.

Proslýchá se, že svoji kandidaturu nemyslíte vážně a když dojde na lámání chleba nepřijmete post starosty?

Ano, také jsem to slyšel. Možná to souvisí s mým opakovaným ujištěním, že nemám žádné osobní mocenské ambice a komunální politiku chápu jako pomoc a službu městu. Vzal jsem post lídra TOP 09 s jasným vědomím toho, že pokud získáme podporu pro náš program od našich spoluobčanů, jsem plně připraven ujmout se kormidla! Svoji kandidaturu na post starosty myslím vážně!

Máme za sebou více jak měsíc předvolební kampaně. Jak ji hodnotíte?

Abych řekl pravdu, měl jsem jinou představu. S týmem TOP 09 jsme se rozhodli vést korektní a férovou kampaň. Ne všechny strany jdou stejnou cestou. Vedle účelového šíření nepravdivé zprávy o mé kandidatuře, považuji za nekorektní, pokud jedna z politických stran proklamuje svůj předvolební materiál jako Zpravodaj města Žďáru nad Sázavou. Určitě také není férové slibovat lidem milióny na chodníky nebo vše, co pro obyvatele udělají, když to nezvládli v minulých obdobích. Každá strana má právo se prezentovat, ovšem ne za každou cenu a bez zachování morálních a etických aspektů. Na druhou stranu mě těší důvěra Žďáráků. Byl jsem příjemně překvapen a slibuji, že to nevzdáme!

JUDr. Miloš Jirman, kandidát na starostu Žďáru nad Sázavou
Přílohy
JIRMAN Jsem připraven být vaším starostou.Jirman (334.2 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme