Doba hájení skončila

aneb jak TOP 09 využila 100 dní na radnici

14. 3. 2011

Už je to víc jak 100 dnů, co měla strana TOP 09 svoji premiéru na zasedání zastupitelstva našeho města. Díky vaším hlasům, a že jich nebylo málo, jsme mohli být zastoupeni hned pěti zástupci a 11. 11. 2011 zvolilo zastupitelstvo Ladislava Bártu místostarostou města. Poslední dobou slýchávám otázky tipu – Tak co jste tam změnili? Mělo to smysl vás volit? A co tam dělá ten váš místostarosta?

Od začátku jsme do toho vložili všechnu naši sílu a snažili jsme se neusnout na vavřínech. Neváhali jsme hned po volbách oslovit naše podporovatele a vytvořit s nimi ojedinělou diskusní skupinu. Každých 14 dní se setkáváme a nasloucháme názorům občanů města a hlavně hledáme řešení aktuálních problémů města. Na oplátku náš místostarosta za TOP 09 je informuje o aktuálním dění na radnici.

Ladislav Bárta hned druhý den po zvolení musel řešit dva problémy spadající pod jeho odpovědnost, které zdědil po minulém vedení. Řešila se krizová situace se sportovišti města související s ekonomickými problémy TJ Žďár nad Sázavou. Než nám pořádně nasněžilo, vyvstala otázka zajištění údržby lyžařských tratí v okolí našeho města. K oběma problémům se radnice postavila čelem a nyní se pracuje na dlouhodobé koncepci přístupu ke sportu ve městě.

Nezapomínáme ani na takové věci jako je rekonstrukce a oživení náměstí, zvýšení bezpečnosti a zajištění klidu ve městě. Intenzivně hledáme možnosti čerpání evropských peněz, abychom ještě více podpořili rozvoj našeho města. Podpoříme vybudování vnitřního komunikačního okruhu města, abychom ulehčili centru a sídlištím v blízkosti hlavní silnice protínající hlavní náměstí. Budeme prosazovat odpovědnější přístup k městské zeleni. Vždyť jsme přirozeným centrem Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy!

Naplňujeme také povolební slib a navrhli jsme programové prohlášení rady města, které obsahuje základní principy, zásady a cíle podle, kterých bude nová rada další čtyři roky rozhodovat o naší budoucnosti.

S těmito úkoly nám pomohou jak již zmínění podporovatelé strany, naši zastupitelé, radní a místostarosta, ale i nově zvolení zástupci v komisích rady města. Nominaci získali na základě své odbornosti a pevně doufám, že ve spolupráci s dalšími členy komisí budou kvalifikovanými rádci vedení města.

Odpověď na zvídavé otázky tedy zní - Snažíme se vtisknout našemu městu lepší tvář, aby Žďár bylo město pro lepší život! Přidáte se taky!

Mgr. Reda Ifrah, místopředseda MO TOP 09 Žďár nad Sázavou