Martin Fiala - kandidát na primátora Jihlavy

životopis

13. 9. 2010

Jmenuji se Martin Fiala. Přesto, že jsem se narodil 8.7.1951 v Pelhřimově, považuji se za rodilého Jihlaváka. V roce 1977 jsem absolvoval Vysokou školu zemědělskou, fakultu provozně-ekonomickou v Brně a vzápětí jsem nastoupil do Státní banky československé, pobočky v Jihlavě, kde jsem vykonával pozici úvěrového ekonoma pro zemědělské podniky.

V roce 1990 jsem byl na základě výsledků výběrového řízení jmenován do funkce ředitele jihlavské pobočky Komerční banky. Ve strukturách tohoto bankovního ústavu jsem na různých manažerských pozicích působil až do roku 2006. Od podzimu roku 2007 jsem zaměstnán u mého bratra Vojtěcha v developerské společnosti FVM invest, kde pracuji jako obchodní ředitel.

Jsem 35 let ženatý, mám dvě dospělé děti a čtyři vnoučata. Mezi mé celoživotní záliby patří rekreační sport, vážná hudba a rodina.

Přesto, že jsem po roce 1990 obdržel několik nabídek na členství v politické straně, odmítal jsem s odkazem na jednu z mála mých životních zásad, která zněla: „Jako nestraník jsem se narodil, jako nestraník umřu.“

V roce 2009 se však objevila nová politická strana TOP 09, která mě velmi oslovila jednak osobností předsedy, a dále i svým programem. V té době se mi dostal do rukou krásný citát: „Vše, co je třeba, aby zlo vítězilo, je, aby slušný člověk nedělal nic.“ Jelikož se celý svůj život snažím být slušným člověkem, rozhodl jsem se aktivně vstoupit do politické strany TOP 09.

Ing. Martin Fiala
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme