Místostarostou v Havlíčkově Brodě je Libor Honzárek (TOP 09)

4. 11. 2014

V Havlíčkově Brodě sestavilo koalici šest stran a hnutí. ODS, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09, Broďáci a Společně pro Brod. KSČM stejně jako občanští demokraté získali čtyři křesla v pětadvacetičlenném zastupitelstvu, nicméně skončili v opozici.
Čtyři mandáty získala také ČSSD, tři KDU-ČSL a ANO 2011, dva Broďáci a TOP 09. Celkem má koalice většinu 19 mandátů.
Na radnici zasednou tři místostarostové, Čeněk Jůzl z KDU-ČSL jako první místostarosta a Hana Mojžýšková z ČSSD a Libor Honzárek z TOP 09.

ŽIVOTOPIS Libor Honzárek:

Narodil jsem se v Havlíčkově Brodě. Ve městě, které je mi velmi sympatické, stejně jako celý havlíčkobrodský region.  Žiji zde s manželkou a studujícími synem (23) a dcerou (20) již padesát let.  Krom dvouleté vojenské prezenční služby, kterou jsem absolvoval též v příjemné hanácké metropoli v Olomouci, mám celý život  svázaný s Českomoravskou vrchovinou. O Vysočině tvrdím, že je nádherná, přestože jejím nedílným atributem jsou i  poněkud drsnější podmínky  pro život zdejších obyvatel. Vysočina má mnoho rozptýlených obcí a menších měst, kde se při porovnávání s mnoha jinými českými sídly kvalita života  poněkud různí.  Tato indiference je nežádoucí, a je třeba jí napravovat.

Mojí profesí je stavařina a na radnici v Havlíčkově Brodě jsem již osmým rokem. Působím zde v odboru dopravy, životního prostředí a územního plánování s investičním rozvojem. Snažím se s kolegy o to, aby realizovaná výstavba v Brodě odpovídala novým trendům, avšak v souladu s pravidly neporušující urbanistické zásady.  Mými velkými zálibami jsou příroda, regionální historie a též i soudobá architektura. Mohlo by se zdát, že tyto záležitosti nejdou moc dohromady, ale já si myslím, že opak je pravdou.  Na brodské radnici se snažíme o optimální vyváženost a proporcionalitu mezi živou přírodou a realizovanou výstavbou, která by však měla všude tam, kde je to nutné, respektovat historické dědictví. Za rekonstrukci brodského náměstí byl Havlíčkův Brod, při příležitosti Mezinárodního dne památek, oceněn ve Španělském sále Pražského hradu  Ministryní kultury.  Získali jsme také ocenění Stavba roku, Historické město roku Kraje Vysočina. Revitalizované náměstí bylo zařazeno  mezi prestižní stavby v Ročence Obce architektů. 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme