× Pohněme s tím. Společně!

Zgarba je pouze špičkou ledovce

17. 10. 2013

Medializované události posledních dnů z krajské ČSSD a jejího kandidáta, exministra Zgarby jsou jen špičkou ledovce léta pěstovaného stavu v sociální demokracii, kdy je zneužívána politická moc k zajištění jedince. Občan - volič by měl být na pozoru, co která politická strana hlásá a jak se chová. Jak někteří její členové zasedají v různých správních radách za statisíce korun ročně, aniž by o daném oboru něco věděli. Že by byl farmář Zgarba výborným odborníkem na nákladní železniční dopravu, stejně jako současný krajský náměstek za ČSSD Libor Joukl, který sedával v dozorčí radě za nějakých 400 tisíc ročně? Nelze věřit, že oba tito pánové - ochránci běžných občanů, zde konali vše v zájmu dobře fungujícího státu.

V této státní organizaci se však dostalo i na jejich další politické kolegy. Lidovecký Jan Kasal dokonce ani nevěděl, jak tam usedl (lidovky 28.3.2011). Zřejmě konal stáž, aby své kolegy v KDU-ČSL pak mohl poučovat jak dát zemi do pořádku. Potom se nemůžeme divit, že současná ekonomická situace ČD carga je taková jaká je.

V této zemi nám schází odpovědnost, která bude určovat, kdo v jaké správní radě může být. Netvrdím, že je vždy nutné vzdělání v oboru, ale za personou, sedící za statisíce ročně ve správní radě, nebo pracující na zprostředkovatelskou smlouvu, musí být vidět výsledek, který je odpovídající vyplaceným prostředkům. Pokud tomu tak není, je to jen zhoubná politická korupce a výsměch občanům, daňovým poplatníkům. Občan by měl ve volbách jasně takové chování jedince i politické strany, která tohle umožňuje, ocenit svojí volbou (nebo nevolbou).

Občané. Pojďme 25. a 26. října k volbám a vystavme nezodpovědným politikům účet ze nezodpovědné chování.

Martin Sedlák, předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina

Volby: