4. 11. 2013

Nemůžeme se divit, proč v této republice neplatí podání ruky a neplatí dané slovo. Byli jsme svědky v přímém přenosu toho, jak umí ČSSD lhát. Ať jsem přesný, někteří jejich zástupci.

Pečlivě jsem sledoval, jak účastníci „tajné“ schůzky s prezidentem Zemanem postupně měnili svá vyjádření. Zpočátku se hájili, tvrdili všem, že s prezidentem nejednali. Potom začali postupně otáčet a najevo vycházela pravda. Zaráží mě jejich chování – nejen z morálního hlediska, ale i z rozumového. Copak si mysleli, že v dnešním otevřeném, mediálním, facebookovém světě se utají setkání několika lidí, zvláště politiků?

Když jeden promluvil, tak ho druhý označil za zrádce, protože se přece dohodli, že o tom nebudou nikomu říkat. A když, tak budou lhát a zatloukat. To jsou smutné příklady pro obyčejné lidi. Těžko se pak lidem vysvětluje, že politika je potřebná a že jsou tam lidé, kteří chtějí dělat dobré věci. Ovšem pokud takováto situace nastane pár dnů po volbách, voliči, zvláště ti, kteří volili ČSSD, musí mít opravdu pocit, že je politici tahají za nos.  To budeme mít dobře fungující stát, který proklamovali v kampani, když začali takovou nestoudnou aférou.

Mnozí namítnou – přeci se omluvili a vysvětlili to. To sice ano, ale proč lhali takto veřejně? Znamená to pak, že mohou dělat podobné zákulisní hry a pak bude stačit omluva?

Jiří Blažek, člen výkonného výboru TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme