Slavnostní otevření nově zrekonstruovaného zámku v Telči

27. 7. 2023

Dnešního slavnostního otevření nově zrekonstruovaného zámku v Telči se kromě ministra kultury Martina Baxy, předsedy Senátu Miloše Vystrčila, nebo hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka, zúčastnil také předseda Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska Libor Honzárek.

Po tříleté rekonstrukci za téměř 241,5 milionů korun se znovu otevírá zámek v Telči. Zámek nabízí nové prohlídkové trasy, moderní návštěvnické centrum a celoroční provoz zámeckého muzea. Očekává se zvýšená návštěvnost, která by se mohla vyšplhat až ke 150 tisícům návštěvníků.

„Slavnostního ukončení tříletých rekonstrukčních a restaurátorských prací na jedné z nejcennějších památek nejen na Vysočině a jejího otevření se účastnil také ministr kultury Martin Baxa. Měl jsem možnost využít této příležitosti a setkat se s ním. Mluvili jsme nejen na téma památkové péče, ale také například o přípravách konference k výročí 300 let od smrti geniálního stavitele Jana Blažeje Santiniho Aichla, která se uskuteční 7.12. v Praze. Konferenci pořádá NPÚ ve spolupráci se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska a převzetí záštity včetně osobní účasti přislíbil právě ministr Baxa,“ dodal Libor Honzárek, místostarosta Havlíčkova Brodu (TOP 09).

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Štítky
Osobnosti: Libor Honzárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme