Šimo: Na Vysočině máme radost ze zájmu mladých lidí o politiku

9. 4. 2019

Mají vůbec mladí lidé zájem o politiku? Proč obětovat volný čas pro aktivní zapojení do veřejného dění?  Z historie známe příklady, kdy mladí lidé aktivně zasáhli do vývoje stěžejních dějinných událostí. Byly to jen ideály? Nebo spíše nechuť smířit se s tím, na co už někteří rezignovali?

Ze současného vývoje mám pozitivní pocity. TOP týmu, mládežnické organizaci TOP 09, se podařilo během svého vývoje rozšířit počet členů na více jak 250 osob. V současné době jsme zastoupeni ve 12 krajích a zájem přichází z dalších regionů.

TOP tým působí pro mladé lidi ve věku 15-35 let včetně, kteří mají zájem a chuť zapojit se. Pořádáme formální i neformální akce. Naši členové navštěvují zasedání Evropského parlamentu v Bruselu a Štrasburku, spolupracujeme s partnerskými organizacemi v zemích EU (např. YEPP), pořádáme ideové i programové konference, přednášky s inspirativními osobnostmi, summer camp, organizujeme akce v regionech. Členové TOP týmu zkrátka nesedí doma. A nejsme jen kolegové, jsme skupina přátel.

Jako předsedkyně TOP týmu Vysočina a místopředsedkyně celostátního TOP týmu si velice vážím aktivity a činnosti mladých lidí, kterým není lhostejný vývoj naší země. Těší mě, že dokážeme spolupracovat s kolegy z dalších demokratických mládežnických organizací. Vzájemná komunikace a snaha nalézt společné cesty mi dává naději do budoucna.

 

Mgr et. Bc. Lenka Šimo, předsedkyně TOP týmu Vysočina a místopředsedkyně celostátního TOP týmu

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme