Potkaly se ve sněmovně a chtějí ji změnit. Tři poslankyně kritizují pracovní rutiny politiků

21. 6. 2023
Tahle část mého života a věřím, že i života většiny těch, kteří byli zvoleni do Poslanecké sněmovny, je úžasná i šílená zároveň. Nemá začátky ani konce. Nemá stropy ani dna. Nemá limity ani hranice. Přibližuje vám ale spoustu těch, kteří inspirují, motivují, hledají cesty, kteří se nevzdávají, kteří bojují a snaží se něco změnit. A také nabízí nespočet okamžiků, které se už navždycky vepisují do života. I přes to všechno negativní jsem vážně vděčná, že mohu být součástí. A ještě raději jsem, že mohu být součástí "party vzbouřených matek", se kterými chtěli udělat rozhovor do Forbes...
Jsem za Vás vděčná, Marie Jílková, poslankyně a Lucie Potůčková. Jsem ale vděčná i za to, že je nás hodně, poslanců a poslankyň, v čele s Markéta Pekarová Adamová, kteří se snaží měnit podmínky tak, aby mohly být v Poslanecké sněmovně zastoupeny nejen ženy, ale i rodiče malých dětí, pečující, aby i podmínky pro zaměstnance byly lidské.
Naše iniciativa neskončila. Hledáme společně cesty, jak otevřít nejen sněmovnu, ale také bolesti dalších profesí, které zůstávají přístupné pouze těm, kteří mají neomezené množství času bez závazků a zklamaných dětí.
Chci poděkovat Forbes Česko a Irena Cápová, že tomuto tématu věnují pozornost. A že ve speciálu "Nejvlivnější ženy Česka" dali prostor i naší iniciativě a našim životům “v kufrech a krabičkách”.
Neděláme to pro sebe, ale pro všechny budoucí poslance a poslankyně, aby se mohli naplno věnovat své práci a měli prostor i na svůj rodinný a partnerský život. Zdravý život.
Celý článek si můžete přečíst . Je dlouhý - jako vždycky.
Martina Ochodnická, poslankyně TOP 09 z Vysočiny

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Martina Ochodnická
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme