× Spojenci pro Evropu

Na Vysočině si členové TOP 09 připomněli výročí komunistického puče

27. 2. 2018

„Jsem rád, že si také naši členové na Vysočině připomněli na mnoha místech a různými způsoby toto smutné výročí. Že to je historie, ze které se musíme poučit, je zvláště v poslední době zřetelné. Počínání Babišovy vlády v demisi, čistky na vysokých postech státní správy, to vše nápadně připomíná rok 1948, kdy si také mnozí demokraté byli jisti, že se nic nemůže stát,“ připomněl krajský předseda TOP 09 Vysočina Jiří Blažek.

Členové třebíčské organizace TOP 09 se připojili k účasti na shromáždění pořádaném místními skauty, které si připomnělo komunistický puč v roce 1948.

„V pátek 23. 2. 2018 jsme si společně se skauty a zástupci svazu PTP zapálením svíček připomněli všechny oběti komunistické totality. Sedmdesáté výročí události, která negativně ovlivnila několik generací lidí této země a mimo jiné také uvrhla skautské hnutí do ilegality. Je skvělé, že právě mladí skauti si každoročně připomínají tuto smutnou událost a naslouchají pamětníkům, které semlela komunistická mašinérie a svým vedoucím, kteří se jim snaží přiblížit pro ně již málo pochopitelný život v totalitě. Letos navíc zaznělo výrazné varování, že svoboda a demokracie ani dnes nejsou zadarmo - je nutno za ně bojovat a chránit je,“ uvedl účastník vzpomínkové akce a předseda MO TOP 09 Třebíč Svatopluk Dvořák.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Osobnosti: