Luděk Niedermayer na Pelhřimovsku

20. 9. 2018

Dne 18.9. přijel na základě pozvání regionální organizace  TOP 09 Pelhřimov a Okresní hospodářské komory Pelhřimov na návštěvu europoslanec Luděk Niedermayer. Začátek tohoto velmi zajímavého dne byl v Humpolci, kde jsme navštívili společně s panem europolsancem a lídrem naší kandidátky v Humpolci Imrichem Brdečkou firmu MHA s.r.o, kde jsme se setkali s majitelem společnosti pane Martinem Hendrychem a s ostatními zástupci vedení společnosti. Byli jsem seznámeni s širokým záběrem činností této společnosti, od hotelu Fabrika přes obsáhlé služby pro kancelářské činnosti, po výrobu platebních karet.  Zajímavá diskuse porběhla na téma, co připravuje EU a co si naopak často pro komplikaci našeho právního řádu připravíme sami s odvoláním na nějaký unijní předpis. Zajímavá byla také diskuse o energetickém systému uskupení budov společnosti MHA a jejich energetické nazávislosti.

Další část návštěvy probíhala v Pelhřimově, kde jsme za účasti lídra zdejší kandidátky TOP 09 Zdeňka Jaroše navštívili firmu CONTEG. Zde nás uvítal ředitel společnosti Jiří Poláček, představil nám výrobní program zaměřený na výrobu rozvaděčů pro ICT datové  rozvaděče, jejich montáž a další činnosti s tím spojené. Diksuse probíhala na téma možnosti hledání energetických úspor při klimatizování rozvaděčů v prostředí, kde musí pracovat. Obě návštěvy firem měly jedno společné, jedná se o ryze české společnosti, které si byly schopny najít svůj prostor ve světě plném nabídek a velké konkurence.

Po té následoval pracovní oběd s vedením Okresní hospodářské komory a také s našimi kandidáty z předních míst. Diskuse byla zajímavá a nesla se v duchu problémů v Evropě včetně migrace. Pan europoslanec se snažil poctivě vysvětlovat, jaká je současná pozice ČR v EU.

Závěr návštěvy byl v režii Okresní hospodářské komory, kde byl Luděk Niedermayer hostem inspirativní debaty. Otázky mířily hodně na tělo, část otázek se týkala opět migrace. Chvílemi to vypadalo, že v Pelhřimově hrozilo vylodění lodě plné ekonomických uprchlíků bez dokladů. Pan europolsanec byl ale schopen svojí odbornou erudicí, znalostí všech procesů probíhajících v EP a velkou dávkou trpělivosti vysvětlovat věci v souvislostech. Podle ohlasů od přítomných, byla tato debata jedna z nejvíce navštívených a pan Niedermayer byl vesmeš velmi pozitivně hodnocen. Za čas, který nám věnoval, mu patří velký dík a budu velmi rád, pokud nás bude i nadále reprezentovat v Evropském parlamentu.

Ing. Jiří Blažek, krajský předseda TOP 09 Vysočina

Volby: