Kapacity cestovního ruchu se sjedou do Jihlavy

Vysoká škola polytechnická Jihlava pořádá mezinárodní konferenci na téma Kulturní cestovní ruch.

4. 3. 2010
Jihlava - Vysoká škola polytechnická Jihlava ve spolupráci s Fachhochschule Wien pořádá mezinárodní konferenci na téma Kulturní cestovní ruch. Aktuální problémy budou řešit čeští i rakouští odborníci ve středu 3. a ve čtvrtek 4. března v budově VŠPJ. Jihlava se tak stane centrem dění cestovního ruchu.
„Podobnou konferenci pořádáme na naší škole už popáté. Letos to bude trochu jiné a nové, a to díky spolupráci s vídeňskou vysokou školou. Konference je
spolufinancovaná z prostředků EU," informoval rektor VŠPJ Ladislav Jirků.
Kulturní cestovní ruch v sobě zahrnuje poznávání kultury a kulturního dědictví dané země. Přednášky se tak budou dotýkat nejen památek UNESCO, na Vysočině je to Telč, Třebíč a Zelená hora. Přednášející budou také sledovat téma hradů a zámků v celé České republice nevyjímaje kraj Vysočinu anebo přímo téma kulturního cestovního ruchu v Jihlavě. „Očekávám, že na konferenci se objeví i přesná statistická data, jak se změnila návštěvnost památek v kraji. Podle mých informací ale k poklesu nedochází a změny návštěvnosti nesouvisí s ekonomickou krizí," sdělil kurátor konference a akademický pracovník VŠPJ Jiří Vaníček.

Mezi přednášejícími budou mimo jiné také osobnosti jako např.:
Jitka Fatková, ředitelka Odboru cestovního ruchu, Ministerstva pro místní rozvoj
Daniela Wagner z partnerské školy FH Wien - Institut für Tourismus-Management
Vladislav T. Jiroušek, prezident Unie českých a slovenských zoologických zahrad

Pavla Janoušková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme