17. 5. 2012

Občané Ledče hrozí odtržením od Kraje Vysočina a chtějí se připojit ke Středočeskému kraji. Hlavním důvodem jsou špatné stavy komunikací v Ledči nad Sázavou. Starosta Vaněk už několikrát touto možností hrozil a nyní ukazuje, jak vážně to myslel. Chce se sejít s hejtmanem Rathem, který tvrdí, že okrajové části ve svém kraji nezanedbává. A jak se ukázalo – pan Rath nezanedbává ani sebe.

Je nutné hned vyhrožovat odtrhnutím? Nejsem o tom přesvědčen. Kraj vynakládá několik stamiliónů ročně do oprav a rekonstrukcí komunikací. Bohužel nejsou vždy prostředky na to, aby se spravilo vše a hned. Také nejsem přesvědčen, že současné vedení kraje s těmito omezenými prostředky hospodaří zcela hospodárně, jen doufám, že ne jako Rath.

Zajímalo by mne také, kolik občanů Ledče souhlasí s odtržením z Vysočiny?  Momentálně mi připadá, že jde spíš jen o politiku, možná o osobní zviditelnění a v tomto případě je silnice pouze zástupný problém. Nepřipomíná to trochu vydírání? Stav silnic je kritický v mnoha částech Vysočiny, mohly by se tak ozvat desítky obcí. Napadá mě otázka, nechceme místo nových silnic úplně nové kraje?

Ing. Jiří Blažek, krajský předseda TOP 09 Kraj Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme