6. 8. 2014

Koncem roku 1993 vznikla Vodárenská akciová společnost, jejímž hlavním posláním bylo provozování vodovodů a kanalizací. Jedním z největších akcionářů se stalo  město Jihlava.  Od roku 1995 zastupoval Jihlavu ve vrcholných orgánech společnosti Ing. Josef Kodet.  První dva roky jako člen Dozorčí rady, v letech 1997 – 2001 jako její první místopředseda, potom čtyři roky dokonce  jako její předseda. V letech 2005 – 2007 byl členem Dozorčí rady a potom v období 2007 – 2011 byl členem Představenstva. V průběhu zmiňovaných 17 let měl jako uvolněný představitel města významný vliv na hospodaření společnosti, zejména na chod divize Jihlava a mohl přispět k jejímu rozvoji a prosperitě.

Dnes je  situace taková, že v rámci ČR patří Jihlava mezi 20 měst s nejdražší vodou (=vodné a stočné) a jásáme nad tím, že si můžeme sami začít opravovat zdevastované kanalizační řády ve svém městě.  Abychom si je mohli začít opravovat, museli být nejprve najati externí právníci, protože radniční právní oddělení tak složité situace neumí řešit.

Nejen kvůli tomuto konkrétnímu případu jde volební uskupení TOP 09 a nezávislí do podzimních komunálních voleb s heslem „Jihlava potřebuje změnu“.

Víc, než si myslíte.

Ing. Ladislav Blecha, kandidát do jihlavských komunálních voleb za TOP 09
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme