Co umí ČSSD skvěle? Strašit lidi.

10. 9. 2012

Předvolební kampaň ČSSD má opět stejný rukopis. Straší, zastrašují a neříkají pravdu. A také si populisticky přisvojili podporu starostů, se kterou přišla TOP 09. Vyvolávat strach a obavy z budoucnosti mi přijde ubohé.

Napětí ve společnosti je cítit všude. A nadcházející volby toto pnutí ještě více rozdmýchávají. Je správné bavit se o tématech, které společnost trápí. Jenže problém je v tom, že si ČSSD plete (respektive účelově zneužívá) věcnou debatu. Upřímně se velmi obávám toho, jakým způsobem tito strůjci lží a klamů, zaplavují všechny kraje svými demagogickými hesly. Co je to za nesmysl, který hlásá jeden z mnoha volebních letáků, že pravice chce zavírat nemocnice, likvidovat domovy důchodců a prohlubovat chudobu obyvatel?

V týdnu jsem opět poslouchal projev Davida Ratha. Jel jsem zrovna autem a míjel jsem oranžové billboardy. A hlavou mi problesklo, jak se předvolební kampaň ČSSD podobá plamennému, leč zoufale klamavému a všechny kolem obviňujícímu projevu, Davida Ratha.

Nedávno hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek hovořil o seriózní kampani bez podpásovek. A já se ptám, kde ta seriózní kampaň je? Anebo za serióznost považuje strašení a lhaní?

Politická kultura je u nás v žalostném stavu. Pokud budou politici stále něco jiného říkat a něco jiného dělat, nikdy se z toho bludného kruhu nevymotáme. Mám dost těchto obludností. Přišel čas, kdy o správu věcí veřejných se mají starat ti, kteří mají zdravý rozum, silné srdce a čisté svědomí.

Jiří Blažek, předseda TOP 09 Vysočina

Volby: