Co mě trápí jako učitelku víc než zvýšení platů učitelů?

8. 11. 2019

Připojit, nebo nepřipojit? Česko řeší otázku stávky učitelů. Osobně jsem proti stávce a nechci se připojit. Nepovažuji tuto formu za vhodné vyjádření. A obecně nemám ráda podobné protesty a přístup odborů.

Co mě trápí jako učitelku víc než zvýšení platů učitelů? Školství potřebuje řadu změn, investice, změny ve způsobu výuky, modernizaci budov. Současný technický stav některých školních budov a jejich vybavení ne vždy odpovídá realitě 21. století.

A v neposlední řadě....Pokud je někde potřeba zoufale přidat finance pro platy, je to sociální oblast. Je v pořádku, že o této oblasti klidně mlčíme? Také tito lidé stávkují? Rozhodnou se jeden den nestarat o své klienty? Minulý týden jsem navštívila v doprovodu 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové jedno zařízení sociální oblasti ve Žďáře nad Sázavou. A nestačila jsem se divit. Nejen omezení provozní doby, ale také snížení počtu zaměstnanců. Tyhle škrty jsou opravdu šokující. Jedná se o načasovanou bombu. Pojďme řešit tyto problémy. Ne momentální nešťastnou formulaci stávky učitelů, kde stávkujeme mj. o 2 procenta navýšení platů.

Mgr. Lenka Šimo, učitelka, členka krajského předsednictva TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Lenka Šimo
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme